Politie en Veldwachters in Mill.

Hier beneden het Raadhuis met cellen links en rechts naast de ingang beneden voor gearresteerden. De Ansichtkaart is rond 1910 gemaakt, want toen was de Openbare Lagere School nog achter het gemeentehuis.

Hier beneden was in 1939 Het Politiebureau van Mill met geheel rechts de woning van de Postcommandant met links 2 Arrestantencellen en geheel links het Witgele Kruisgebouw.

Hier beneden en op andere pagina's in deze website staan verschillende krantenartikelen, die komen uit het Gemeentearchief van de Politie in Oss. Zie de voor pagina van het Boek hier beneden.

Bronvermelding: het B.H.I.C.

Bronvermelding: het B.H.I.C.

Bronvermelding: het B.H.I.C.

Bronvermelding: het B.H.I.C.

Hier beneden staat een oude Politie-Fiets met Dubbele Stang; die dubbele stang was voor Struische Politiemannen met Dikke buiken. Ronde de jaren 1940 en later fietsten er ook gewone Burgers die Buiken van "Importantie" hadden. In die goeie oude tijd werd er iets zwaarder gegeten. b.v. Spek, Kaantjes, Zult of Hoofdkaas, Balkenbrij met Bloedworst, enz.

Bronvermelding: Eindhoven in Beeld.

Bronvermelding: Eindhoven in Beeld.

Hier beneden Veldwachter en Postcommandant dhr. Martinus Koop.

 

Hier beneden op de foto de Postcommandant en Veldwachter dhr. van Dijk.

Hier beneden Veldwachter dhr. Ben van Loosbroek.

Hier beneden o.a. dhr. Tinus Hendriks, de Veldwachter. ( de Opa van mevr. Francine Rooijakkers-Hendriks van Café 't Centrum in Mill.

Bronvermelding: Boek, Wilbertoord in Vroegere Tijden.

Bronvermelding: Boek, Wilbertoord in Vroegere Tijden.

Hier beneden Politiereglement uit 1822.

Bronvermelding: De Friese Koerier.

Moord in Mill op de Weduwe Mevr. Verstappen wonende aan de Langenboomseweg in Mill op 13 augustus 1968.

Bloedsporen op kleding van Marokkaan gevonden in VENLO. Op het kostuum en in het ondergoed van de 21-jarige Mimoun Ben Abdella Ben Mohammed, die ervan wordt verdacht maandagavond de 71-jarige weduwe Truus Verstappen— Hendriks uit Mill te hebben gewurgd, zijn bloedsporen gevonden. Ofschoon bewijzen tegen hem blijven opstapelen, blijft hij hardnekkig ontkennen. Vanaf gistermiddag is hij tot diep in de nacht ondervraagd en tussentijds geconfronteerd met getuigen, die hem maandagavond hebben gezien. De Marokkaan  ontkent maandag en vond in of om Mill te hebben vertoefd. Hij zou in Amsterdam hebben gezeten. Dinsdagavond omstreeks negen uur werd de Marokkaan gearresteerd. Hij was per Zuid-Ooster-bus vanuit de richting Grave in Mill aangekomen.

Er is in Mill ook nog een moord gepleegd in 1907 op de toenmalige Veldwachter van Mill, dhr. J.A. Maas ( de vader van dhr. Mathieu Maas ), door dhr. Peter Verbruggen uit Mill ( Pet Schoen geheten ).

Bronvermelding: dhr. Christian van der Ven van de B.H.I.C.

Bronvermelding hier beneden artikels uit de Google Books.

Hier beneden wel info over de Moord op dhr. Louis van Dooren, de toenmalige uitbater van Hotel Restaurent Erica in 1954. Hier beneden een krantenbericht.  

Moord in Hotel Erica: Bron: BHIC. 

Het lijkt zo’n mooi, idyllisch plekje in Sint Hubert. Maar het voormalige hotel Erica is het toneel geweest van een bloedige moord. Midden in de nacht van 21 november 1954 wordt de schedel van hotelhouder dhr. Louis van Doorn met een hamer ingeslagen. Hij overleeft die klap niet: hij sterft in het Canisiusziekenhuis in Nijmegen. Al snel worden de drie daders van deze brute moord aangehouden. Een van hen behoort tot de familie die het hotel aan Van Dooren heeft verpacht, maar desondanks het pand blijft opeisen. De kwestie sleept al jarenlang en heeft al eerder geleid tot bloedige vechtpartijen. Maar dit keer loopt de knokpartij volledig uit de hand.Die noodlottige nacht komen de drie mannen, van wie er twee hun echtgenote bij zich hebben, in een grijze Volkswagen terug van een feestje in Nijmegen. Ze rijden langs Hotel Erica en besluiten de kwestie opnieuw aan te kaarten. Als niet direct wordt opengedaan – het is inmiddels twee uur ’s nachts – slaan ze een paar ruiten van het hotel in. Bij binnenkomst eisen ze op een luidruchtige manier bier. Kastelein Van Dooren is gewapend met een hamer naar beneden gekomen. Bij de vechtpartij die volgt, wordt Van Dooren met zijn eigen hamer van het leven beroofd. Sint Hubert is geschokt. Maar de gruwelijke gebeurtenis heeft blijkbaar ook iets anders losgemaakt. Want Hotel Erica wordt al binnen een half jaar na de moord verbouwd tot gemeenschapshuis en jeugdcentrum. Bij de opening in mei 1955 refereert pastoor E. Rath vluchtig aan de “eigenaardige samenloop van omstandigheden die allen hier nu samen heeft gebracht”. Dokter H. Gunneweg is iets explicieter. Hij brengt in zijn toespraak "het tragisch gebeuren van 21 november" in herinnering: “toen werd nog niet beseft welke draagwijdte het overlijden van de heer Van Dooren zou hebben. Maar reeds spoedig daarna begonnen de besprekingen met de eigenaar, de heer Kremers, en het gemeentebestuur”. Zo geeft de dokter een positieve draai aan de gebeurtenissen. Want de dood van de kastelein lijkt er direct toe geleid te hebben dat de jeugd van Sint Hubert en Mill een eigen plekje krijgt en dat een groep gidsen en kabouters een onderkomen vindt in dit voormalige hotel met zijn bloedig verleden.  

Bronvermelding: Dhr. Henk van de Weem.

Bronvermelding: Dhr. Henk van de Weem.

Hier beneden op de foto het Politiebureau aan de Hoogveldseweg nr. 10 in Mill.

Hier beneden op de foto dhr. Coos Overdijk en de Politiecommandant dhr. Arie van Turnhout. 

Hier beneden op de foto de Politiecommandant dhr. Arie van Turnhout en dhr. Hans Hermsen. 

Hier beneden op de foto Politiecommandant dhr. Arie van Turnhout en dhr. Coos Overdijk.

Bronvermelding: het B.H.I.C.

Woonhuis van Veldwachter Hubers; later vestigde zich hier de winkel van Tien Verbeeten.

Hier beneden info op Facebook en www.inmill.nl over de verhalen van de Millse Wijkagent dhr. Mike Mengerink in 2014.

Bronvermelding: De Koerier.

Hier beneden bijzonderheden over de 2 nieuwe Wijkagenten in 2015 in Mill en wel de dames Renske Van Dijk en Janine van Steenhoven. 

Hier beneden enkele leden van "Mill Alert" in april 2020. 

Hier beneden een artikel uit de Maasdriehoek over de minste Woninginbraken in Mill in Noord-Brabant op 1 maart 2020.

Copyright Studio Domeinzicht ©