Bedrijven en Winkels in Mill (vanaf 1797).                 De EERSTE Fabriek van het mooie dorp Mill was de Sigaren- en Tabakfabriek "Excelsior" van dhr. Willem Verstraaten in 1880. Zie beneden nog enkele oude foto's.

Bronvermelding: B.H.I.C.

Er waren meer dan 7 Fabrieksschoorstenen bij Bedrijven in Mill. Kijk maar naar de vele foto's en Ansichten op deze Pagina en op deze Website.

Twee Schoorstenen van de klompenfabriek van de familie Van Hout aan de Wanroijseweg, Een Schoorsteen van Brouwerij 't Anker aan de Karstraat. Een Schoorsteen van Brouwerij De Zwaan aan de Schoolstraat. Een Schoorsteen van de "Stoomzagerij" en de eerste "Houtfabriek" van de gebroeders Herman en Willem van STRIJP aan de Spoorstraat. Een Schoorsteen bij de Grossier Toon Verbruggen van de Klompenfabriek van voorheen Van Hout aan de Groote Prins en Een Schoorsteen van de Zuivel en Boterfabriek, later de Melkfabriek aan de Spoorstraat.

Hier beneden de Kruideniers-Winkel van de Gezusters van Hout aan de Schoolstraat tegenover de lagere  Jongensschool "de Heilig Hartschool". ( later Jongensschool de Straethof genoemd totdat die ook werd afgebroken anno 2014 ) .

Omstreeks 1900 is het Kruideniers-Winkelpand van de Gezusters Van Hout in "Jugendstil" verbouwd.

Bronvermelding: dhr. Henk van de Weem van "Mylles 'Erfgoed".

Mevr. Betsie van Hout trouwde later met mr. Fons Gerrits,  advocaat & procureur in Den Bosch. De 5 woningen waren zijn eigendom. Pieta erfde de winkel en bleef vrijgezel.

Interessante familie, maar de generatie eerder spande de kroon.  Tot het gezin van Willem van Hout  X  Knillie van Amstel behoorden Harrie, de pastoor van Vessem, van Hout Broks, Juff. van Hoorn (ut duufke, later notarishuis), Marjan van Hout, Barbara van Hout, (Haves Maashees).  Ook daarvan moeten portretten zijn gemaakt ??  Bierbrouwer van Amstel in de Reek, tevens burgemeester, ooit door de Fransen gegijzeld, gevlucht en ondergedoken. Drieka van Hout van het Fortuun in Wanroy, moeder van Gonda Reijnen en grootmoeder van de burgemeesters Hendriks en van Piet en Wim. Dat daarover  nooit een “dik” boek is geschreven, verwondert me nog steeds ! gr. dhr. Henk van de Weem van "Mylle's Erfgoed". 

Hier beneden het Interieur van de kruidenierswinkel van de Gezusters van Hout aan de Schoolstraat. 

Hier beneden een foto van de Heropening van de Winkel Gezusters van Hout met mevr. van Hout, Gerard van Hout, mevr. Annie van Hout en haar man, Wim van Dalen en Pastoor Maas die de nieuwe Winkel inzegende.

De Kruidenierswinkel van de Gezusters Van Hout werd later een Meubelzaak van dhr. Wim van Dalen en daarna was dhr. Theo Adams de Exploitant van de Meubelzaak.

Hier beneden het Zijaanzicht van de Meubelzaak van dhr. Wim van Dalen van Hout.

Hier beneden een foto dd. 24 juli 2015 van Vissers Meubelen aan de Schoolstraat met de nieuw aangelegde Zoab-Weg er voor.

Bronvermelding: Google Streetview.

Sinds 1998 is er de Meubelzaak "Vissers" van dhr. Jos Vissers en bestaat deze Meubelzaak vanaf 1963, dus volgend Jaar in 2013 wordt het 50-jarig bestaan gevierd.

Hier beneden een foto dd. 24 juli 2015 van Vissers Meubelen aan de Schoolstraat met de nieuw aangelegde Zoab-Weg er voor.

De C.A.V. Cooperatieve Aan- en Verkoop-Vereniging met Pastoor Rath in het midden; onder deze foto de namen.

Hier beneden een Kaart van de Zegelvereniging van Mill en de namen van de Millse bedrijven die erbij aangesloten waren.

Bronvermelding: Dhr. Broer van Thiel.

Hier beneden de binnenkant van een Volle Kaart met Zegels van de Zegelvereniging van Mill.

Bronvermelding: Dhr. Broer van Thiel.

Vroeger had je ook HuishoudKasboekjes.

Bronvermelding: Mevr. C. Verstraaten-Coenen Molenhoek.

Het gaat om een foto van een vrachtwagen van mijn opa dhr. Grad Coenen, Zand- en grindhandel G.J. Coenen en zonen, Domeinenstraat 3, Mill. De foto is gemaakt tussen het huis en de schuur. Op de achtergrond is de kerktoren zichtbaar. Met vriendelijke groeten mevr. Maaike Linders-van Tiel.

Bronvermelding: Zand- en Grindhandel van dhr. G.J. Coenen, Domeinenstraat 3 in Mill.

Hier beneden een vrachtwagen tijdens de carnaval van Internationaal Transportbedrijf Piet Verhoeven aan de Langenboomseweg in Mill.

Het Huis van dhr. Grad Coenen & Zn. aan de Domeinenstraat 3 in Mill.

Hier beneden op de foto was Links het Huis en de Praktijk van Dokter Kurstjens aan de Hoogstraat; voorheen, in 1879, was hier De Millse Sigarenfabriek "Excelsior" van dhr. Willem Verstraaten ( Bijnaam: "De FRIEP" ) gevestigd.

Bronvermelding: dhr. Henk van de Weem van "de Vrienden van Myllesheem."

Hier beneden een foto van een Sigarenkist met zilveren Opdruk als een schilderij. Deze dure sigarenkisten kwamen van de Millse Sigarenfabriek "Excelsior".

Bronvermelding: dhr. Hub. Verstraaten.

Hier beneden een foto van 2020 is het Bedrijf "Buitengewoon Cadeau" van de fam.Van Hal gevestigd.

Bronvermelding: Inmill.nl

Transportbedrijf van de firma ( Janus ) W. Henst aan de Beerseweg te Mill in 1946. In die tijd reden ze nog met Paard en Wagen naar b.v. het Treinstation in Mill, waar niet alleen dhr. Janus Henst op en neer reed met o.a. Kunstmest, maar ook dhr. Pietje Verhoeven van Café Pietje Verhoeven de Voorvader van Verhoeven-XL van dhr. Mark Verhoeven, maar ook van "Verhoeven Transport", nu 2019, in Uden.

Transportbedrijf "W. Henst & ZN B.V." met dhr. Piet Selten, die op deze foto 25 jaar in dienst was bij dhr. Janus Henst.

 

Op deze Website hebben we een aparte pagina gewijd aan "Garages en Benzinestations".

Bronvermelding: Mevr. Fien Vugts.

Aan Houtbedrijf van Hout ofwel Klompenfabriek van Hout is elders in deze website een aparte pagina gewijd: "Van Hout".

Bronvermelding: dhr. Hub. Verstraaten.

Hier beneden bijzonderheden over Bakkerij Lunchroom en IJssalon van de familie van dhr. Toon Kremers.

Advertentie voor de Lunchroom van de familie van Dhr. Grad Kremers senior en dhr. Antoon Kremers junior aan de Hoogstraat.

p.s. Dhr. Antoon Kremers was ook al in 1960 Dirigent van het Millse Kerkkoor.

Bronvermelding: Mevr. Constance Kornuijt-van Bebber uit Hilversum.

Hier beneden reclame's van de Vanille IJS uit 1929.

Bronvermelding: Mevr. Constance Kornuijt-van Bebber uit Hilversum.

Bronvermelding: Mevr. Constance Kornuijt-van Bebber uit Hilversum.

En nu heb ik nog een foto van oom Toon en tante Leonie, de opvolgers van Grad Kremers in de bakkerij  van rond 1950 en een reclame van ijs uit 1929. Toen lustten de mensen ook al ijs!

Hier beneden de foto van oom Toon en tante Leonie voor de Bakkerij en Winkel in 1950. Tegen de muur aan de rechterkant zit een automaat van Van Houten met chocoladerepen.

De ijssalon werd door de andere zoon van opa Toon, die de bakkerij van opa had overgenomen, bij de zaak gevoegd. En ik heb zo´n idee dat Expo IJs terugvoert op de Expo destijds in Brussel, omdat in de advertentie staat "ligt nog in ons geheugen".

De foto dateert ongeveer uit 1930. Mijn opa die rechts staat heet Gerardus roepnaam Grad. Naast hem staat zijn zoon Jo, die later hoofd van de jongensschool in Mill was en daarnaast de jonge Jan van Bebber.

Bronvermelding: Mevr. Constance Kornuijt-van Bebber uit Hilversum.

Bronvermelding: Mevr. Constance Kornuijt-van Bebber uit Hilversum.

Geachte heer Hub. Verstraaten,

Ik heb de site reacties geïnteresseerden bekeken en gelezen. Zo worden de oorlogsmemories van mijn opa Willem van Bebber nog gebruikt. Heeft hij ze niet umsonst opgeschreven. Dat is een goed idee om naar de Heemkamer te komen. Het lijkt me spannend om daar eens rond te kijken. Wij stellen voor om 16 juli 2016 te komen, mijn man en ik. We zullen op tijd daar zijn en ik bel dhr. Boffen vandaag dan kan hij de fanfare inschakelen, Spass muss sein!

Ik stuur hierbij nog een foto van oom Toon bij zijn bakoven. Er boven staat van Bebber´s Bakovenbouw Tilburg. Deze oven heeft mijn vader André bij opa Grad Kremers gebouwd en dat was tevens de aanleiding dat Anna Kremers op een stadse jongen verliefd werd.  

Bronvermelding: Mevr. Constance Kornuijt-van Bebber uit Hilversum.

Bronvermelding: Mevr. Constance Kornuijt-van Bebber uit Hilversum.

Dank voor uw tijd aan mijn verhaaltjes en foto´s besteed. Dan kunnen wij binnenkort kennis maken! Dan weten we wie er achter al die mailtjes schuil gaat. 

Groeten en tot 16 juli.

Constance Kornuijt.

Bronvermelding: Mevr. E. van Putten Kremers.

Anno 10 juli 2013. 

Het onderstaande bericht is verstuurd vanaf studio-domeinzicht.jouwweb.nl: 

Als aanvulling op de bijnamen : Stapel - Poos. Mevr. Poos was de eerste vrouw van dhr. Kremers en mevr. Stapel de tweede vrouw. Dhr. Kremers zelf was kapper en zijn vrouw deed de drogisterij. Mijn broer is bevriend geweest met een zoon van hem. Mijn vader was inderdaad  dirigent van kinderkoor Irene ,en  kerkkoor , organist, verving dhr . Crane bij de wekelijkse repetities van de harmonie ,lid en bestuurslid van Amphion Vondel. Heeft ook later ‘t kerkkoor in Wilbertoord opgericht en een trommelcorps opgericht. Ook heeft hij nog muziekles gegeven in Haps. Op 22 Nov. 1983 heeft mijn vader nog een oorkonde met medaille ontvangen van de Ned. St. Gregoriusvereniging voor zijn inzet voor de kerkmuziek. Dat was toen 70 jaar.

Verder is het misschien interessant om te weten dat ik in het bezit ben van ‘n feestgids van Amphion Vondel uit 1938 , 1948 en 1953. Verder ‘n songfestivalgids van kinderkoor Irene uit 1969 bij het 25 jarig bestaan. Ook nog wat krantenpagina’s over A.V.uit die tijd. Deze boekjes en artikelen staan mijn broer en ik niet af, maar ik kan er het een en ander uit scannen en doorsturen.

Met vr. gr. Emmy van Putten Kremers.  

In 1959 kwam hier Bakkerij Boerhof en na 31 jaar nam Banketbakker dhr. en mevr. Maarten en Willemien Manders de zaak over van dhr. Jan Boerhof.

Hier beneden info uit De Neije Krant over het 25-jarig bestaan van Bakkerij Maarten Manders in 2015.

Hier beneden een foto van Bakkerij Derks aan de Spoorstraat 31.

Dhr. en mevr. Tien Derks staan hier beneden in hun winkel in 1956.

Bronvermelding: dhr. Toon Willems van Mill van Toen.

Hier beneden de Kruidenierswinkel in 1963 van de Familie Piet Willems-Manders aan de Kruising Vloetsestraat en Ir. Ringersstraat.

Bronvermelding: Mevr. Ria Fleuren op Facebook.

Hier beneden de hele familie Piet Willems voor hun Kruidenierswinkel aan de Vloetsestraat 12 in Mill.

Hier beneden een van de Bedrijven van de Kruideniers-Vereniging "DA-VE-CO". De Kruidenierswinkel van de Familie van DAAL uit Mill, de Kruidenierswinkel van de familie Verbruggen uit Rijkevoort en de Kruidenierswinkel van de Familie Cornelissen uit Cuijk hadden samen deze Vereniging opgericht. Alleen de Kruidenierswinkel van Verbruggen in Rijkevoort is nog over van DAVECO en het is een Museum geworden van "Riekevorts Heem".

Een Hartelijken Dank voor deze tip aan dhr. G. Derks uit St. Hubert.

In dit pand hier beneden zetelt vanaf 2009 de Heemkundevereniging van Rijkevoort "Rieckevorts Heem". Voor meer informatie kijk op www.rieckevortsheem.nl

De Spar ( "Door Eendrachtig Samenwerken Profiteren Allen Regelmatig" kwam na de "DAVECO" ) van dhr. Sjaak en mevr. Wies van Daal aan de Hoogstraat-Karstraat in 1925.

De Spar van dhr. en mevr. Sjaak en Wies van Daal aan De Hoogstraat in 1950.

Links de winkel van dhr. Jaak van Daal en rechts het Woonhuis van de familie van Jan Reijnen "De Mulder" in 1925.

De Zakelijke Leus was rond 1950:

"Kopen bij de Spar is Sparen bij de Koop."

Mijn opa Sjef van Daal bouwde in 1912 de winkel op het huidig adres Karstraat 1. Ik heb veel foto’s van brandweer (mijn vader 25 jaar dienst) en van mei 1940 over de trein en huizen die kapotgeschoten zijn. Bent U geïnteresseerd en wat kan ik doen om deze ter beschikking te stellen? Met vriendelijke groeten, Jac van Daal.

Op dit adres zit nu in 2015 sinds 1994: "Bienconnue Vloeren" van de fam. Knuwer.

Hier beneden de Radio en T.V. Winkel van dhr. H. Tillemans aan de Hoogstraat.

Links de winkel van Hanneke Thoonen met een D.E. reclamebord en rechts Hotel Kloosterman in 1925 met een opstapje naar het Terras. Vroeger was Hotel Kloosterman aan de Stationsstraat de enige, die links opzij, "Kinderijsjes" verkocht .

De 2e grote Snoep-Winkel in Mill van mevr. Hanneke Thoonen links en rechts Café en Hotel van dhr. Wim Kloosterman in 1925.

Hier beneden de Winkel van mevr. Hanneke Thoonen-Duffhues. Hier was in 1956 in pension een Leraar van de MULO, dhr. C. Verhoeven, totdat hij een Woonhuis, door het Millse Kerkbestuur, kreeg toegewezen aan de Wilhelminastraat 6. In die tijd kwamen we huizen te kort in heel Nederland. Nu in 2014 staan er overal te koop ! De zaak was eerst van dhr. Frans Arts, die op de gevel "Ons Hanneke" liet plaatsen. De familie van dhr. Frans Arts-Schel hadden eerst "Snoep en Rookwaren" op de gevel staan. Dhr. Frans Arts had dit benedenstaande Pand gekocht van de familie Daverveldt en daarvoor was het Pand gebouwd door dhr. Verstraaten die met mevr. Anderegg, een dochter van de Brouwerij 't Anker, getrouwd was. Nu, in 2014, is in dit Pand "Kapsalon Ingrid" gevestigd.  

Bronvermelding: B.H.I.C.nl

Hier beneden een foto van een BALLET - Klasje van de Balletschool van mej. Brigit Bastiaans in de Ballet-Studio achter in de Tuin van het Stoffenhuis van de Familie Bastiaans t.o.v. de Concertzaal door de Millse Balletclub in 1968.  Staand de meisjes Jeanne Martens, Liesbeth Vermeulen, Harriet Derks, Ineke Hoogenhoff, Gemma Van Hoof, op de knieën de meisjes Anette van Hout, Janny Verhoeven, Marion van Putten en Marjo Fick.

Bronvermelding: dhr. Louis Moors.

BalletJannyVriendinnenConcertzaal.jpg

Winkel en Bakkerij van de familie van dhr. Jan Heijs aan de Stationsstraat.

Bronvermelding: B.H.I.C.nl

 

Slagerij van de familie M.H. Willems ( dhr. Leo Willems junior deed later de Slagerij ) tegenover de Kerk in 1950.

Hier beneden een foto van de Slagerij van dhr. Jansen ( voorheen de Slagerij van dhr. Toon Heijs ) aan de Hoogstraat vanaf de Parkeerplaats ( waar naast vroeger de Café van dhr. Frans Heijs gelegen was ) aan de Schoolstraat in 2015.

Julianastraat 2 de Fotozaak van dhr. Martien Hermsen in 1939, en later in 1966 kwam hier de Drogisterij van dhr. Wim Nooijen en later kwam de "Parfumerie Paula" van mevr. Riek Nooijen er nog bij. zie verder naar beneden.

Hier beneden de toen bekende Fles Eau de Cologne no. 4711 ( "Onje Klonje", zeiden de inwoners, omdat ze toen geen Franse taal spraken)  verkrijgbaar bij "Parfumerie Paula" van mevr. Riek Nooijen.

Bronvermelding: Fotografie Martien Hermsen, Julianastraat, Mill. 

Hier beneden aan de Karstraat 4 vestigde dhr. Hans Hermsen zich met zijn Fotozaak.

 

Hier beneden een oude Nota uit 1981 van de Fotozaak van Hermsen Fotografie.

 

Het bedrijf "Hermsen Fotografie" maakte in 1992 plaats voor dhr. Peter Meulepas die zijn  belastingbureau accountantsbedrijf "Meulepas & Partners" in 1994 officieel begon.

De foto hier beneden is van de Website van het Architectenburo van dhr. Peer van de Weem uit Grave, die de Architect was van dit pand.

Hier beneden een interview dd. 23 november 2012 door de L.O.M. van dhr. Peter Meulepas, directeur van belastingkantoor "Meulepas & Partners."

Hier beneden het voltallige Team van Meulepas & Partners in 2017.

Na de Fotografiezaak van dhr. Martien Hermsen aan de Julianastraat kwam hier in 1966 dhr. Wim Nooijen met zijn D.A.-Drogisterij.

Dit Paard werd gebruikt bij Nooijen in de Tuin voor kinderfoto's. Hier beneden meisje Anja Verhoeven.

Omdat de Hockeyclub toen nog geen Cantine had gingen de Hockeyers om te kunnen feesten naar de Soos "Het Kietje" achter de Parfumerie van dhr. Wim Nooijen aan de Julianastraat in Mill. Daar werden de Hockeyers onthaalt door de heren Jan Nooijen, Noud van Rossem, Ad Henst en Anton Kandelaars.

Hier beneden op de achtergrond aan de Julianastraat 2 Mill: D.A.-Drogisterij, "Parfumerie Paula" en de Verfwinkel van dhr. Wim Nooijen in 1965. Op de voorgrond staan mevr. Marie Louis Moors en haar neef dhr. Hub. Verstraaten.

In het pand van dhr. Wim Nooyen wonen nu dhr. en mevr. Paul en Hanny Thoonen met hun beveiligingsbedrijf: "Top Beveiliging BV". Zie voor meer informatie www.top-beveiliging.nl  

Hier beneden een foto van de Hoofdsponsor dhr. Paul Thoonen, www.top-beveiliging.nl, op de HoofdTribune van de Millse Voetbalclub Juliana.

Hier beneden het voltallige team met dhr. en mevr. Paul en Hanny Thoonen en zoon dhr. Edwin Thoonen. 

Bronvermelding: De Neije Krant.

Winkel en Woonhuis van de heren Hein ( 1917 ) en Arie ( 1926  ) Martens aan de Karstraat. In 1987 begon mevr. Berdy Vloet daar haar Handwerkzaak. In 2010 stopte mevr. Berdy Vloet met haar Handwerkzaak.

Winkel van mevr. Marie Verberk ( en Bakkerij van de familie Spank ) aan de Kerkhofstraat in 1925.

Hier beneden het bedrijf van dhr. Frans Arts rond 1945. ( dhr. Jan van Boxtel dank voor de Tip.)

Hier beneden de Grossierderij van dhr. Toon Verbruggen aan de Groote Prins. Nu zit Dhr. Wim Verbruggen junior op het Industrieterrein in Mill. Hier beneden nog enkele foto's van Grossier Toon Verbruggen aan de Groote Prins.

Bronvermelding: B.H.I.C.

Bronvermelding: inmill.nl

Dhr. en mevr. Thijn en Annelies Lamers voeren al 42 jaar hun Stoffenzaak. Thijn en Annelies Lamers hebben Hotel Kloosterman overgenomen in 1970.

`

Stormschade in de Woninginrichting van de Fam. Thijn Lamers in 1993.

Hier beneden 2 Flyers van "Lamers Woonstijl" in 2015.

Hier beneden het vooraanzicht van de Kruidenierswinkel van de Familie de Gezusters van Hout aan de Schoolstraat.

De Firma dhr. Martin Van Lieshout Manufacturen. De Ramen waren dicht i.v.m. Oorlog in 1940.

Firma van dhr. Martin Van Lieshout vanuit de Oranjeboomstraat gezien.

Fa. Van Lieshout K.L.M. werkkleding met de étalages in 1945 weer geopend.

Heropening van de zaak van Fa. Martin Van Lieshout. v.l.n.r Burgemeester Harry Hofmans, Mevr. van Lieshout, dhr. Hub. Verstraaten, Dhr. Martin van Lieshout en helemaal rechts de dochter mevr. Wilma van Lieshout.

Hier beneden de Bakkerij van de familie van der Linden.

Bakkerij van de Familie Spank met hun personeel.

Het Warenhuis in Mill van de familie Antoon Bastiaans (dhr. Toon Pen ) aan de Hoogstraat in 1912.

Winkel van de familie Clevers van den Hark aan de Bernhardstraat in 1930.

Bronvermelding: Dhr. Jo van Soest.

De "Centra" Supermarkt bij de Bakkerij van de familie Clevers later de familie van de heren Wim en Thijn Lamers aan de Bernhardstraat in Mill.

Hier beneden een overlijdensartikel in de Gelderlander over de bakkersbedrijven van dhr. Wim Lamers en zijn kinderen in Oss. Bronvermelding: Dhr. Henk van de Weem van "Mylle's Erfgoed".

Hier beneden, aan de Schoolstraat, vestigde zich in 1924 de Winkel van de Opa van de huidige directeur dhr. Anthony Verbeeten. Links naast Verbeeten was vroeger Boekhandel van dhr. Frans Derks, nu de Primera.

Dhr. Frans Derks (was een oom van bakker dhr. Tien Derks). Hij had een boekhandel aan de Schoolstraat en was daar de voorganger van dhr. Piet Verstraten nu, in 2013, de fam. Schipper-Hein van de Primera.

Nu is hier gevestigd dhr. Anthony Verbeeten, zoon van Dhr. Tien Verbeeten. De vader van dhr. Tien Verbeeten was eigenlijk Meubelmaker en begon hier aan de Schoolstraat als Karrenmaker.

Hier beneden een Krantenartikel dd. 7 Oktober 2014 uit Maasland van de Gelderlander over de Sluiting van de Sportzaak en Speelgoedwinkel van dhr. en mevr. Anthony en Annemarie Verbeeten.

Hier beneden nog een Artikel in De Neije Krant over het Weekboeket vanwege het Sluiten van het Bedrijf van de familie Verbeeten aan de Schoolstraat in Mill. 

Bronvermelding: Dhr. Rini Cornelissen en www.inmill.nl.

Hier beneden De Spoorstraat. De Rails van de Treinspoorlijn zijn op de tekening nog te zien. Alleen het pand rechts op de voorgrond op de foto is er nog. De rest van de panden van Houtfabriek van de Gebroeders van Strijp zijn in het verleden afgebroken door een ernstige brand vanwege een blikseminslag. Later heeft Houtbedrijf van Hout Houtfabriek van Strijp als het ware overgenomen. Dus de eerste Houtfabriek in Mill waren de gebroeders Van Strijp.

Bronvermelding: Fotograaf BONGAERTS. 

Op het adres Van de Gebroeders Van Strijp zit nu o.a. Mevr. Ans Verwegen met haar bedrijf: "Puro Styling."

   

Hier beneden een enorme Brand door Blikseminslag bij Houthandel en Houtzagerij van de Gebroeders Van Strijp aan de Spoorstraat.

Bronvermelding: mevr. Janneke Van Gemert-van Eenbergen.

Bronvermelding reclameborden:  www.2012EmailleReclameBordenFrankvanKrieken.nl

Hier beneden het Verzekeringsbedrijf "De Nationale Nederlanden"  van dhr. Nico Ansems aan de Spoorstraat 32 in Mill.

Op de achtergrond de schoolkinderen voor het woonhuis van de fam. Spanjers met daarnaast de Kleermakerij van dhr. Piet Kandelaars. Later: "Kenners Kiezen Kandelaars Kleding ( Kinderen )." In dit Pand is de Naam "Bossche Kar" ontstaan. Foto is genomen in 1947.

Hier beneden een email van mevr. Mayke Brands, familie van de Kleeermaker uit Mill, dhr. Piet Slaats en een reclame foto.

Bronvermelding: mevr. Mayke Brands, familie van de Kleeermaker uit Mill, dhr. Piet Slaats en een reclame foto.

Hier beneden mevr. en dhr. Door en Piet Slaats

Bronvermelding: mevr. Mayke Brands, familie van de Kleeermaker uit Mill, dhr. Piet Slaats en een reclame foto.

Bronvermelding: mevr. Mayke Brands, familie van de Kleeermaker uit Mill, dhr. Piet Slaats en een reclame foto.

Bronvermelding: mevr. Mayke Brands, familie van de Kleeermaker uit Mill, dhr. Piet Slaats en een reclame foto.

Hier beneden dhr. Matthijs Arts van de Edah ( getrouwd met TANTE HANNIE Nillessen ) aan de Kerkstraat later Horecabedrijf "De Stoof" van dhr. en mevr. Jan en Elly van der Steijn-Goossens, nu ( in 2014 ) de "HEMA". Dhr. Matthijs Arts was een broer van dhr. Jan Arts van Café Menne Arts aan de Karstraat. Met dank aan Dhr. Ton Rückert. 

Hier beneden de Drogisterij van de familie Olfers. In 1922 had Olfers op dit adres ook een Hulptelegraaf- en Postkantoor.

Bonvermelding: B.H.I.C. en dhr. A. Wijnen.

De bovenstaande Drogisterij-winkel van de familie Wijnen werd de fam. Kremers "Stapel-Poos" in 1952. "Stapel Poos" had vroeger ook een kapsalon.

Bronvermelding hier beneden: Mevr. E.van Putten Kremers.   

Het onderstaande bericht is verstuurd vanaf studio-domeinzicht.jouwweb.nl: Als aanvulling op de bijnamen : Stapel - Poos. Mevr. Poos was de eerste vrouw van dhr. Kremers en mevr. Stapel de tweede vrouw. Dhr. Kremers zelf was kapper en zijn vrouw deed de drogisterij. Mijn broer is bevriend geweest met een zoon van hem.

Hetzelfde pand, maar nu Drogisterij "De Leijgraaf".

 

Berends Bloemenhuis van de familie Berends in ± 1960; Nu is dhr. Ralf Berends de directeur.

De Cafetaria 1957 van dhr. Piet Hendriks ( alias Piet Baal ); voorheen stond hier de bloemenkiosk van dhr. Toon Schraven. ( Jef van Reijmersdal bedankt voor de tip). Hier beneden diverse foto's van dit bedrijf. Zie voor meer info op de Pagina "Café's en Cafetaria" van deze website.

Hier beneden de Verbouw van de bekende Snoepwinkel "Catootje" van dhr. Grad van Hees en mevr. Cato Hendriks. Op de Pagina "Cato van Hees" van deze Website staan meer bijzonderheden over de Snoepwinkel "Catootje".

Hier beneden de Advertentie van HOFleverancier en Kruideniersbedrijf van dhr. Harrie Hendriks. Een Bedrijf dat méér dan 100 Jaar bestond werd op aanvraag tot Hofleverancier benoemd.

Dhr. Harrie Hendriks ( Baal ) aan de Karstraat op zijn Bakfiets.

Het bedrijf van De heren H. Verbruggen, W.Roggendorf en Jan Maas.

Bakkerij van dhr. Piet van Rooij aan de Hoogstraat.

Bakker dhr. P. van Rooij aan de Hoogstraat.

Zicht op de Bakkerij van dhr. P. van Rooij aan de Langenboomseweg.

Hier beneden de familie van dhr. Piet van Rooij met de heren Wim en Sjef en moeder van Rooij.

Bronvermelding: www.inmill.nl

 

De bekende Rocobéfabrieken: Nu Banketfabriek en Pasteitjesbakkerij van de Gebroeders van Rooij. Links naast de Rocobé heeft Piet Heijs ( met later mevr. Betty Hol ) in zijn ouderlijk Huis 82 jaar gewoond. Tot 2013.

Hier beneden een artikel in de Neije Krant inmill.nl over het 90 - jarig bestaan in 2016 van de Fabriek van de gebroeders en Piet en Maria Van Rooij B.V. Dus over 10 jaar De KONINKLIJKE Gebroeders Van Rooij B.V.

Vlakbij de Gebroeders van Rooij B.V. was de Dierenkliniek; vroeger een Exportslachterij van dhr. Harrie Spanjers jr., die met zijn vader en zijn broer Piet een slachterij in Mill runde.

Smederij Martens met de heren Jacob Martens en Clemens Schmitz en Tien Schmitz.

Hier beneden de Graan- en Meelhandel van de Familie Van Balkum aan de Langenboomseweg.

Aan de Stationsstraat was het Benzinepompstation van dhr. Jacob Moors gevestigd in 1950.  Later werd dit Staalbedrijf Moors. ( weer later Berdex ).

Smederij van dhr. Christiaan ( Janus ) Moors in 1916.

Hier beneden het Bedrijf "BERDEX" dat zich hier vestigde toen "Staalbouw Moors" naar het Industrie terrein vertrok.

Tabakswinkel van de families Abels en Van Rooij aan de Langenboomseweg.

Hier beneden rechts aan de Hoogstraat de Kruidenierswinkel van dhr. Piet Vogel.

Bronvermelding: B.H.I.C.

Mevr. Vogel, van dhr. Piet Vogel, met de kleine, aan de Hoogstraat.

Bronvermelding: dhr. Rob Vloet

Bronvermelding: dhr. Rob Vloet.

Hoef-Smederij van dhr. Johannes Antonius van Rossum in ± 1910.

Hier beneden een reactie van mevr. Eef van der Lee, Familie van de familie Van Rossum.

Goedenavond. Ik zoek fotomateriaal of bidprentjes van de familie Van Rossum welke rond 1895 naar Mill kwam. Zij werkten voornamelijk in de smederij. Johannes Antonius van Rossum is overleden te Mill in 1916 hij was gehuwd met Allegonda Janssen. Mijn kinderen stammen af van Reinier van Rossum een zoon van bovengenoemde Johannes. Wellicht heeft u iets in uw collectie. Groeten Eef van der Lee.

Beneden op de foto de Machinefabriek van dhr. Maan Verbruggen aan de Spoorstraat. In 2014 woont daar dhr. Bart Verbruggen junior.

Naaimachinehandel van de familie van der Cruijsen in 1958. Vroeger had niet elk gezin een Naaimachine om de eigen kleren te herstellen. Er kwamen zelfs ook Naaisters aan huis.

Nogmaals een foto van de Naaimachinehandel van de familie van der Cruijsen.

Hier beneden een Krantenartikel van Dhr. Gerrit van der Cruijsen, die  een 50- jarig jubileum had in zijn Schoenmakerij in 1990 in Mill.

Hier beneden aan het Begin van de Schoenenzaak van de fa. Van de Cruusen.

Nu, in 2015, is hier al jaren, "Victory-Her-Mode" het bedrijf van dhr. Paul Moors gevestigd.

Nu, in 2015, is er in de Stationsstraat naast Blokker, de Schoenmakerij en Sleutelservice van de Klein gevestigd. 

Huis en Verfwinkel van de huisschilder dhr. Piet van Hoof, voorheen dhr. Coos Verberk aan de Schoolstraat.

Naast de Verfwinkel van de fam. Van Hoof was vroeger de Electriciteitszaak van de Familie van Tienen. Hier beneden dhr. Wiel van Tienen junior tijdens de Bekabeling voor het aanleggen van de ElectriciteitsMasten in heel Mill. Ook de aanleg van Electriciteitsmasten voor de Vliegbasis Volkel nam de Firma van Tienen voor hun rekening. Hier beneden de techniek van het Klimmen in Palen voor het spannen van de electriciteitskabels.  

 

De Electriciteitswinkel aan de Kerkstraat van de Familie van Tienen met dhr. en mevr. van Tienen.

De Electriciteitswinkel van de Familie van Tienen met dhr. en mevr. van Tienen aan de Kerkstraat.

Hier beneden de Gebroeders Tien en Wiel van Tienen met hun Bolderkar.

In 1997 heeft zoon kleinzoon "EDO" de zaak van Opa en van zijn vader Tien overgenomen.

In Oktober 2017 vierde  dhr. EDO van Tienen het 20-jarig bestaan van zijn Bedrijf. Ook heeft hij een Damp-shop opgestart in 2017.

Hier beneden de bekende Zuivel en Boterfabriek in 1907. Na Dhr. Teppema werd Dhr. P. van Hoof directeur.

Hier beneden De Melkweg met links op de foto het Politiebureau en het Consultatie bureau voor Moeders met Baby's en rechts op de foto de Botterfabriek. De 2 Schoorstenen die boven de Melkfabriek uitsteken zijn van de Houtfabriek van Van Hout. De Melkweg werd op deze foto verhard.

Hier beneden een Oude Advertentie van de Zuivelfabriek toen dhr. Teppema nog directeur was.

Melkinrichting van dhr. en mevr. Jan en Marie van Kempen.

Hier beneden dhr. Gradje Verbeeten de Melkboer van de Melkfabriek St. Willibrordus.

Café Minten werd Keijzers Bazar in 1950; achterkant pand was vroeger Bioscoop. Zie op deze Website de Pagina "Bioscoop en Theater" boven ROYAL THEATER MILL. In de Filmzaal werden wereldberoemde films gedraaid, zoals Ben Hur, The Bridge on the River Kwai, de Eeuwigzingende Bossen enz. Kijk voor meer info over de Bioscoop, Dansten, enz op de Pagina "Bioscoop".

Advertentie Millse Krant in 1956 Bioscoop of Filmzaal "Royal Theater" van dhr. Frans Keyzers in Mill.

Nu Snackbar "Anytime" de Keizer van dhr. en mevr. Broer en Ineke van Thiel-Keyzers.

"Jan De Mulder" was een van de Molenaars van de bekende Molenaars - familie Reijnen.

In 1950 woonde en werkte hier dhr. Tien Hendriks, zijn vader noemde hem Tontje Timmer, later werd de zaak eigendom van dhr. Vic. Goossens. Hier speelden ook verschillende Bands van vele leden van de familie Goossens.

Hier beneden een Krantenartikel uit de Neije Krant over het Opstarten van "J.J.Suspension" de nieuwe Motorhandel aan de Leeuwerikstraat 70 in Mill na 30 jaar op vrijdag 15 april 2016.

Hier beneden een krantenartikel over " 't Snuutje" de Fietsen- en Bromfietsenhandel van de familie Van der Burgt aan de Spoorstraat.

Schoenenzaak "Germania" van dhr. Mathieu Maas in 1959.

Bronvermelding: dhr. Louis Moors.

Hier beneden advertenties van Dhr. J. van Laake uit het boek:

De Julianagoals van dhr. Frans Linders.

Hier beneden advertenties van Dhr. J. van Laake uit het boek:

De Julianagoals van dhr. Frans Linders.

Betonfabriek van dhr. Harrie Arts heet nu "BIA-beton" ( Beton Industrie Arts ) en is op meerdere plaatsen in Nederland gevestigd.

Dhr. Johan Arts, zoon van Harry Arts, de huidige Directeur van Bia Beton in Mill.

Op 20 december 2019 is Bia Beton als beste bedrijf van de provincie Gelderland en 2e van Nederland.

Hier beneden dhr. Ru Maas met zijn Bedrijf.

Hier beneden is een foto van de Boerderij van dhr. Frans Thijssen aan de Volkelseweg, 1 in Mill. Eerst dhr. Frans Thijssen en later zijn zoon dhr. Jan Thijssen is achter de Boerderij aan de Van Ophovenlaan 18, 5455 GD, in Wilbertoord gestart met een Grinderij of Grindbrekerij. De zoon van dhr. Jan Thijssen, dhr. Jan-Hein Thijssen, verkoopt daar nu allerlei soorten grind in alle maten.

Bronvermelding: Mevr. Marie-José Thijssen.

Hier beneden via "Street Live" een foto van de Grindbrekerij van dhr. Jan Hein Thijssen.

Betonfabriek de Groot ligt nu aan "De Kuilen" naast het Bedrijf van dhr. André Thijssen.

Betoncentrale van dhr. Cor de Groot die met zijn bouwbedrijf, net als zijn vader, veel voor de N.S. werkte.

 

Hier beneden de Winkel of Bazar aan de Hoogstraat in Mill van dhr. Toon Bastiaans ( genaamd Toon Pen ) en mevr. Mina Bastiaans in 1912.

Hier beneden de Achterkant van de bovenstaande Briefkaart.

Bronvermelding: dhr. Tijn Lamers.

"Van Hout Radio en Tv" van dhr. Harrie van Hout,  nu Blokker. In dit Pand woonde eerst de Gemeentesecretaris Dhr. Verstraaten.

 

Vestiging Blokker in 1990 in de Electriciteitzaak van dhr. Harrie van Hout.

Nieuw interieur Blokker eind 1990.

De Vestiging van Blokker in Mill sluit definitief op 1 Februari 2016. Er wordt in Mill verteld dat er een Grand Café voor in de plaats komt.

In September 2019 begint hier dhr. Sjors Dollevoet zijn Lunchroom met groot Terras aan de Stationsstraat en aan de BurgemeesterVerstraatenlaan.

Hier beneden een foto van de Horlogerie van dhr. Johan van der Zanden aan de Stationsstraat 12 in Mill. Er was ook een Photografisch Bedrijf van dhr. P. van der Zanden in Mill. Dank voor de TIP aan de Dames Gerda Spronk-Rooijakkers en Fien Vugts.

 

Hier beneden de achterkant van een Ansicht van de Photozaak en Photografie van dhr. P. van der Zanden in Mill. Dhr. P. van der Zanden was Fotograaf voor dhr. Martien Hermsen.

Bronvermelding: dhr. Henk van de Weem van "Mylle's Erfgoed".

Jan van de Zanden was een ijverig man.  Ze noemden hem in Mill de LOSSIEKEL.  Dhr. Jac. Rooyackers heeft later de winkel, die toen achter het gemeentehuis, overgenomen. Dat Pand is ook nog Distributie-kantoor geweest onder de oorlog. Dhr. Jan Strik vestigde er zijn eerste Architectenkantoor. Ook mevr. Marie Schraven en haar Zus hadden er een snoepwinkeltje. 

Maar toen had Jac. Rooyakkers allang zijn pand aan de Stationsstraat gebouwd.  Zoon en dochter, Janus en Kee van der Zanden bouwden een dubbelhuis aan de Bernardstraat. Dhr. Martien Hermsen was familie en huurde daarvan een gedeelte voor zijn fotoshop.

Hans kan er meer over vertellen en Bennie Boffen woonde ernaast.  Ik denk ook, dat Martien erfgenaam was, want Kee en Janus hadden geen kinderen.  Beiden hadden bijnamen : Kee FOEP en Janus DUL.  Nadat in Mill dhr. Marinus Van Meel zijn vluchten deed, begon ook Janus van der Zanden aan de bouw van een vliegtuig met veel touw en lattenwerk. Hij noemde hij als merk: het ZANDEJANUS-TOESTEL. Zijn Vliegtuig is ooit een halfuur in de lucht geweest en stortte toen ter aarde !!!  

Hier beneden Toneelclub van Joost van den Vondel.

Bronvermelding: Fotografie van dhr. P. van der Zanden in Mill.

Hier beneden Toneelclub van Joost van den Vondel.

Bronvermelding: Fotografie van dhr. P. van der Zanden in Mill.

Winkel van de heren Jacques en Piet Rooijakkers, Horlogerie en Verkoop van Goud en Zilver in 1930.

 

Bronvermelding: mevr. Janneke Van Gemert van Eenbergen.

Hier beneden een zilveren thee-lepel uit het TafelZilver van Horlogier en Juwelier de Fa. Rooijakkers met het Beeld van de Heilige Willibrordus de Beschermheilige van de Gemeente Mill.

Hier beneden dhr. Frie Rooijakkers, in 1981, die nu in 2012 achter de Brillenzaak van dhr. Paul den Dries een BatterijShop heeft.

Bronvermelding: mevr. Janneke Van Gemert van Eenbergen.

Hier beneden een oude advertentie ( Ook groot in het Kleinvak ) van de Dames- en Heren Modezaak van mevr. Gerda Spronk-Rooijakkers, ook aan de Stationsstraat 12

Hier beneden Optiek "Paul Van Den Dries" voor Brillen en Gehoorapparaten nu in 2016 aan de Stationsstraat 12 in Mill.

Bronvermelding: de Website www.optiekpaulvandendries.nl

Hier beneden een krantenartikel dd. 15 januari 1992 van Bloemenboetiek "Duizend Schoon" van de C 1000.

Bronvermelding"De Gelderlander.

Bronvermelding"De Gelderlander.

 

Bronvermelding"De Gelderlander.

Bronvermelding"De Gelderlander.

Vroeger de Café van dhr. Menne Arts ( met zijn 2 zussen, De Dames Arts ) aan de Karstraat; in 1971 Chinees Restaurant "Nieuw China" van de familie van dhr. Kam Wong.

Zie voor meer bijzonderheden over bovenstaande Pand op de Pagina "Café's en Cafetaria's.

Hier beneden staan de meeste werknemers geregistreerd van de directeur Dhr. Evert-Jan Vermeulen die zijn Houtbouw op het Industrieterrein opgestart heeft.

Hier beneden een foto van een feest bij Systeembouw Vermeulen.

Bronvermelding dhr. Cees Verhoeven.

Hier beneden dhr. Huub Van de Ven van de Albert Heijn in zijn Slijterij.

Hier beneden een email van dhr. Henk van de Weem aan mevr. Fien Vugts over wegenbouwbedrijven in Mill met o.a. het Wegenbouwbedrijf van de Fa. Gerrit van den Oetelaar.

Hier beneden dhr. Gerrit van den Oetelaar met enkele personeelsleden van zijn Wegenbouw bedrijf en Asfaltcentrale in Mill aan de Vorleweg. Dhr. Gerrit van den Oetelaar stopte eind 2012 met zijn bedrijf. 

 

Bronvermelding: dhr. Henk van de Weem - "Vrienden van Myllesheem". De Kousenfabriek van Mill van dhr. Kees Fick; vroeger had de familie Fick er ook nog een Café bij. Dit alles aan de Wanroijseweg waar nu de Aldi haar bedrijf heeft.

En aan de Wanroijscheweg waar nu de ALDI gevestigd is zat eerst de Café van dhr. Cees Fick; maar voor de Fam. Fick ( die uit ES bij den Bosch kwamen ) was de Uitbater dhr. Schippers, dus Café Schippers.

"Drukkerij Gerrits" met de directeur, mevr. Dorette Gerrits, zelf op de foto.

Hier beneden mevr. Dorette Gerrits in haar eigen bedrijf aan de Spoorstraat aan het werk.

Hier beneden het Visitekaartje van de Drukkerij van mevr. Dorette Gerrits.

Den EDAH aan de Kerkstraat van dhr. en mevr. Frans Maas met beneden op de foto de Oude Edah, naast Eierhandel Van de Weem aan de Schoolstraat. 

 

Dhr. en mevr. Peter en Gerda Spronk hadden hun Modezaak met Textiel en baby- en badkleding naast de Juwelierszaak Rooijakkers.

 

 

Zaadhandel van de familie Thijssen den Brock aan de Karstraat.

Hier is in 1990 gevestigd "Medisch Centrum West" met een Huisartsenpraktijk en dhr. Marcel Peters met zijn Fysiotherapiepraktijk. 

Voorheen was de winkel C 1000 van "Van de Tillaart", op de foto's verder naar beneden, de "Kruidenierswinkel Van der Cruijsen" en nu in 2005 een kindercrèche.

Misschien was het niet bekend, dat de winkel in 1938 gebouwd werd door mijn ouders en voor die tijd hadden mijn ouders een winkeltje op de Vilheide B 23, dat zij hadden overgenomen van mijn grootouders. Met vriendelijke groet, Albert van der Cruijsen.

De Kruidenierswinkel van de familie Van der Cruijsen in 1938.

Hier beneden dhr. Robèrt van de Tillaart, eigenaar van Supermarkt C 1000 "De Vrije Vogel".

Niet alleen HART van Mill West of de Vilheide, maar ook het HART van Mill. Dhr. Robèr  van den Tillaart had plannen om het Centrum van Mill te verplaatsen naar Mill West, maar werd niet ondersteund door de Gemeenteraad. Met dit Plan had de gemeente Mill zich vele "Milljoenen" kunnen besparen. !!!

Sinds 2005 is deze Supermarkt, C 1000 "De Vrije Vogel" van dhr. Robèr van den Tillaart een Kindercrèche met Stichting Kinderopvang "IKKE" en "Spring" aan de Langenboomseweg 2a geworden.

Vroeger was hier Slagerij van der Wijst gevestigd. In 1980 namen de heer en mevrouw Marius en Tonny Jacobs de zaak over en vestigden hier hun Electriciteitszaak en Witgoedbedrijf .

 

Luchtfoto van de N.R.F. Mill van dhr. Jan Bloksma, directeur van de N.R.F. in 1955. De N.R.F. was in die tijd de tweede grote Werkgever van Mill.

Bronvermelding: Website van de N.R.F. met Foto van dhr. Willem Nabuurs.

Bronvermelding: Website van de N.R.F. met Foto van dhr. Willem Nabuurs.

Schapenhoedersbedrijf van de familie van dhr. Jan Snoeks.

Houtbedrijf en Klompenmakerij van dhr. Piet Verstappen in 1940 aan de Langenboomseweg in Mill.

Hier beneden "Van Gemert Installatiebedrijf" aan de Karstraat.

Op 25 Januari 1985 Startte Mevr. Lenie Willems uit Langenboom een Videotheek in Mill op. De Videotheek bestaat dus al bijna 30 Jaar. Het adres is: Oude Langenboomseweg 10 A. 5451 JN Mill. Telefoon: 0485-454194.

Er is ook een website van de Videotheek: www.videotheekmill.nl

Hier beneden op de foto Mevr. Lenie Willems uit Langenboom, de eigenaresse van de Millse Videotheek.

Bronvermelding: de Website van Mevr. Lenie Willems. 

 

 

Hier beneden een artikel in de Neije Krant over de Sluiting van de Videotheek in Mill na 30 jaar.

Bronvermelding: Mevr. Lenie Willems en de Neije Krant.

Ruim 30 jaar geleden, in januari 1984, startte Lenie Willems met Videotheek Mill aan de Oude Langenboomseweg in Mill. Een lange periode waarin veel ontwikkelingen elkaar in snel tempo opvolgden. Waar het begon met VHS, Betamax, Video 2000, CDI en Movieboxen is dit al lang verleden tijd; ook een t.v.-aanbod van slechts enkele Nederlandstalige zenders is heden ten dage niet meer voor te stellen. Toch was dit dertig jaar geleden wel de aanleiding voor een zeer succesvol begin van Videotheek Mill. Zeven dagen per week was de videotheek geopend en klanten uit Mill en verre omgeving huurden er massaal films, movieboxen en videogames. Al in 1985 werd de winkelruimte met de helft uitgebreid; vervolgens in 2000 verder gemoderniseerd. Het tij is inmiddels gekeerd: de omzet bij videotheken staat al geruime tijd enorm onder druk. Velen hebben het niet gered en zijn al uit het straatbeeld verdwenen. Met de komst van streaming televisie, het filmaanbod van kabelaars en abonneezenders is het de laatste jaren erg moeilijk geworden de benodigde omzet op peil te houden. Na lang wikken en wegen heeft Lenie dan ook besloten de videotheek te gaan sluiten. Concreet betekent dit, dat m.i.v. eind augustus een opheffingsuitverkoop wordt gestart; het gehele assortiment wordt in de verkoop gezet. Lenie: “Al die jaren heb ik met veel plezier gewerkt en veel lieve, aardige mensen leren kennen”. Graag maakt zij dan ook van de gelegenheid gebruik iedereen, met name ook haar vroegere medewerksters, te bedanken voor het in haar gestelde vertrouwen. Sinds vandaag biedt Mevr. Lenie Willems alle Films te koop aan voor € 4,00 per stuk tot zo op zijn. 

Hier beneden Boerderij De Schettering aan de Hoogveldseweg 1 van dhr. Herman van Vorst. 

Hier beneden de Boerderij De Schettering van dhr. Herman van Vorst, een iets andere Ansichtkaart dan hierboven.

Boerderij de Schettering in 1738 van de familie van Dr. Jan De Quay. …..  LUDOLPH de QUAY  trouwde in 1683 met een Millsche schone Cornelia van den Hove van DE SCHETTERING, de DE QUAY’s waren HEREN van DEN BAARENDONCK, later ook VAN DEN DUUCKENBURCHT !!!!

Hier beneden in een emailwisseling tussen de heren Henk van de Weem, Gerard Lemmens en Jan Lange nog meer bijzonderheden over De Schettering.

Hier beneden in 2014 een foto van Modehuis "De Schettering" aan de Hoogveldseweg in Mill.

Bronvermelding: www.schettering.nl

Bronvermelding:  De Neije Krant en Facebook.

Hier onder nog meer info over het Millse Elektro-Installatiebedrijf van dhr. Lamfred van Lanen dat in 2015 winnaar werd van de Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg.

Bronvermelding: Facebook.

In het Centrum van Mill aan de Markt 13 heeft zich in 2016 een nieuw bedrijf gevestigd en wel "MilaChocolata" een Chocolaterie waar men de hele week koffie kan drinken en allerlei chocolade-heerlijkheden kan inkopen. Veel succes gewenst aan mevr. Anna Hajrapetian.

Bronvermelding: www.milachocolata.nl 

Hier beneden, op de Website van Myllesweerd, de aankondiging dat de Millse Ondernemersprijs in 2017 is gevallen op "Sas & Bep".

Hier beneden info over de ondernemersprijs van de Gemeente Mill en St. Hubert 2019, dhr. Sjors Dollevoet met zijn nieuwe Brasserie Den Buurman.

Bronvermelding: De Neije krant en inmill.nl

Hier beneden, anno 2020,  info over een video van de L.O.M. betreffende Fotoborden Van Puro Styling van het oude Millse Station en oude Bedrijven langs de Paralelweg in Mill. Dhr. Hen Daams van de L.O.M. deed, zoals gewoonlijk de Camera en Filmmontage en dhr. Rob Vloet van Myllesheem en de L.O.M. gaf de voorlichting. 

Hier beneden Café Restaurant, Hotel Giesen aan de Spoorstraat langs de Paralelweg. 

Hier beneden rechts van Hotel Giezen de Garage van dhr. Koos Verbruggen.

Hier beneden de Oude Boterfabriek ook langs de Spoorstraat.

Hier beneden een Vrachtwagen van de Van Houtfabriek met dhr. Toon van Hout naast de vrachtwagen.

Hier beneden de Oude Rocobé fabriek van de fam. van Rooij. De Nieuwe fabriek ligt op het Industrieterrein aan de Vorleweg.

Copyright Studio Domeinzicht ©