Hobbyclubs en Hobby' s in Mill.

In 2009 kwam Hare Koninklijke Hoogheid, ( toen nog Prinses Maxima ), Koningin Maxima ( per 2013 ), namens het Oranjefonds op bezoek bij het Hobby-Centrum in Mill. Een van de Entameurs of medewerkers om het Koninklijke Huis in Mill te krijgen was dhr. Hans van Baal. Ook na dit zéér interessante bezoek van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maxima mochten enkele leden van het Millse Hobby-Centrum een bezoek brengen aan de Koninklijke Familie thuis.

Bronvermelding: dhr. Hub. Verstraaten.

Bronvermelding: Hobby-Centrum, Mill.

Bronvermelding: Hobby-Centrum, Mill.

Bronvermelding: Hobby-Centrum, Mill.

Bronvermelding: dhr. Theo Peters en inmill.nl

Hier beneden het hele Team van het Hobby-Centrum in Mill in 2012. In 2015 zijn er 21 Hobbyclubs aangesloten bij het Hobby-Centrum van Mill.

Stamboom Onderzoek. Cursus wordt gegeven door Dhr. Jo van Soest.

Het Senioren HobbyCentrum van Mill kijkt in het Verleden en start met Stamboom onderzoek van mensen uit de Gemeente Mill. Wie waren mijn Bedovergrootouders, waar woonden zij en wat hebben ze mee gemaakt? Veel vragen in een keer en de antwoorden op deze vragen zullen ongetwijfeld weer een veelvoud aan nieuwe vragen opwerpen. Wanneer men aan de slag wil gaan met het verzamelen van informatie over de eigen voorouders moet deze geordend worden geregistreerd. Zonder de computer en meer nog zonder een geëigend computer-programma is dit al snel niet meer te overzien en raakt men het handmatige spoor bijster en neemt de animo snel af. Bent u geïnteresseerd in het persoonlijke verleden, kunt u een klein beetje overweg met de computer, bent u heel nieuwsgierig, vindt u het een uitdaging voor u ontbrekende familiegeheimen te achterhalen dan is de hobbygroep stamboomonderzoek iets voor u.
Op vrijdag 11 oktober 2013 aanvang 10.00 uur kunt u kennismaken met de begeleider van deze nieuwe hobbygroep en een uitleg omtrent de mogelijkheden.Locatie: Senioren Hobby Centrum, Hoogstraat 17 (achter het Gemeentehuis) Mill.
Bedoeling is dat we begin november gaan starten, dag/uur wordt nog nader aangegeven. Verwachting 2de vrijdag morgen van de maand.

Bronvermelding: dhr. Jo van Soest.

Hier beneden de Laatste van de 16 Pagina's, die terug voert tot 1540 in Beers.

Mevr. Annie van Bommel-Damen spaart Bidprentjes en Ansichten; ze helpt "De Stichting Myllesheem" mee met het verzamelen van Bidprentjes en Ansichten.

Hier beneden dhr. Rob Berends met zijn Reanactment-hobby. ( Oorlogvoeren nabootsen ).

 

Hier beneden Mevr. Annie Beerendonk met haar eigengemaakte poppenverzameling.

Dhr. Jacobs met zijn verzameling Miniatuurauto's of Dinky Toys.

Mevr. Johanna Meulenpas met haar hobby Textiel-Verven.

Dhr. Walter Erkelens met zijn Hobby Wandelen en onderscheidingen van uitgelopen Wandelmarsen.

Dhr. en mevr. Arie en Gerda van Tienen-Erkelens in hun Wijnroemer met hun hobby zelf wijnmaken.

 

Dhr. Jan Peters is verzamelaar van Bladen van Aktuele Onderwerpen.

Hier beneden dhr. Wim van Reijmersdal, een van de oprichters van de Vliegclub de "Red Baron."

Wim van Reijmersdal, Lid van Vogelvereniging "Klank en Kleur" wint al voor het zesde jaar goud op 19 jan 2012.

MILL - Dhr. Wim van Reijmersdal is voor het 6e jaar tot Nederlands Kampioen gekroond tijdens "Vogel 2012". Er waren maar liefst 11774 vogels aanwezig afkomstig uit het gehele land en van een zeer uitgebreide selectie behaalde Wim van Reijmersdal 2 maal goud, 1 maal zilver en 1 maal brons op deze Nederlandse Bondskampioenschappen.
Dhr. Wim van Reijmersdal, lid van vogelvereniging Klank en Kleur uit Mill, pakte Goud met een stam zebravinken Blackface grijs man met 366 punten. En Goud met een enkeling zebravink gezoomd grijs man type Tolsma met 91 punten, het Zilver werd gewonnen met een stel zebravinken Blackface grijs man met 185 punten, en ook behaalde hij Brons met een stel zebravinken grijs man met 185 punten. Deze kweker is al jaren actief lid van de Millse vogelvereniging Klank en Kleur en behaalde al meerdere prijzen.

Dhr. Bexkens met zijn Hobby Kleine Natuurvogels en lid van Vogelvereniging Klank en Kleur. 

Dhr. Herman Verbruggen is een bekende Millse Vliegtuigspotter.

Hier beneden het Vliegbewijs van dhr. Coos Daamen.

Dhr. Louis Moors was voor zijn Hobby fotograaf en maakte in zijn jeugd opname's bij de Jongerensoos, bij de Toneelclub, bij de Voetbal-, Tennis- en Hockeyclub enz. Louis had zelf een "DOKA" d.w.z. een Donkere Kamer. Ook dhr. René van Wylick had zelf ook een "Doka" thuis in de garage waar hij zelf zijn foto's ontwikkelde. Later ging René, als Fotograaf naar Düsseldorf. Hier beneden is Louis Moors zelf gefotografeerd door zijn vriend dhr. Hub. Verstraaten.

Bronvermelding: Foto's van dhr. Louis Moors.

Dhr. Wim Peters met zijn hobby Aquarium met zeldzame vissen.

Mevr. Peters met haar hobby Haken.

Mevr. Chrisje van Tienen met haar hobby Monumentendagen.

Mevr. Chrisje van Tienen met haar hobby Monumentendagen.

Dhr. Jan Derks een bekende Millse Kunstschilder met zijn hobby Schilderkunst.

Dhr. Jo Willems is ook een bekende Millse Kunstschilder.

Mevr. Ine de Vet met haar hobby Origami.

Mevr. Coby Polman met haar hobby Textiel-Verven.

De "Picknickers" uit Mill in het Guinness Book of Records in 2008 in het Landschapspark met 1004 picknickers.

Officiële plaatsing van een Smeedijzeren Poort door het Hobbycentrum van Mill op 13 augustus 2012 voor het Oude Kerkhof.

Officiële Plaatsing van een Smeedijzeren Poort voor het Oude Kerkhof door het Hobbycentrum op 13 augustus 2012.

Geheel rechts Pastoor A. van der Meijden.

 

Er is ook nieuws van de Hondensport "De Trouwe Hulp" en de Kinologenclub van Mill.

De Secretaris van De Trouwe Hulp ( en de Koninklijke Nederlandse Politie Honden Vereniging ) is dhr. A. van Hout Vorleweg 37, 5451 GD Mill, telefoon 0485-452950, mobiel 06-10689054 

Email adres  adriaanvanhout@zonnet.nl  De Lokatie is het terrein aan de Nieuwenhofweg, Mill.  Oefentijden zijn di 18.00, do 18.00, zo 8.30 disciplines PH1, PH2, Obj. Geen trap en slurf, Basis, Zoekhonden: wel kennis maar niet alle mogelijkheden, Aantal leden 12. Functies KNPV A. van Hout: secr. kr. Veghel, lid demoteam KNPV keurmeesters A. van Hout (alle disciplines) helpers A. van Hout: spoorlegger/slachtoffer  

Dhr. Jan van der Cruijsen heeft 3 honden ( waarvan 2 Tackles ), en een, JAMES genaamd, Nederlands Kampioen is geworden. Daarbij aanwezig was Keurmeester Mevr. Wendela Pascal.

Bronvermelding: De Koerier.

Lid van de Trouwe hulp 3e op nationale wedstrijd

Zondag [17 juni 2012] nam ex-Millenaar Marius van Dijk uit Balgoy als lid van politiehondenvereniging de Trouwe hulp uit Mill deel aan een nationale wedstrijd. Deze werd in Nijmegen gehouden in het kader van het afscheid van pakwerker Wally Eenenaam. Het weer was prima, er waren veel bezoekers en de 10 combinaties [begeleider/hond] waren van een hoog niveau.

Millenaar dhr. Adriaan van Hout die verantwoordelijk is voor de opleiding van pakwerkers en honden maakte deel uit van de jury en mocht ook de punten bekend maken. Nummer 1 had 417 punten, nummer 2 415 en dhr. Marius van Dijk uit Mill werd 3e met 413 punten.

Misschien komen er binnenkort nog foto's ?

Hier beneden een foto van de Hobby "Doe Wat" Beurs 2013 in de Sporthal in Mill.

Hier beneden de Hobby van dhr. Harrie van de Kolk o.a. met Stoommachines.

Hier beneden enkele foto's van de Biljartcursus van de S.W.O.M. in Myllesweerd.

Hier beneden werd de voorzitter van de S.W.O.M.( anno 2013 ) dhr. Guus Fonteijn in de Bloemetjes gezet, als dank voor zijn geweldige inzet.

Hier beneden enkele onderwijskrachten van de HobbyComputerClub tijdens de Computerinloop van de Hobbycomputerclub van de S.W.O.M.

Hier beneden een Flyer van het Senioren Hobby Centrum achter het Gemeentehuis in Mill.

Hier beneden enkele ervaren krachten van de HobbyClub tijdens de inloopuren.

Hier beneden mevr. Tonnie Knoops-Dekkers, De Beeten 7 in Wanroij in 2017 die in het Hobby-Centrum in Mill Cursussen "Quilten" geeft. De benedenstaande foto's heb ik genomen in haar eigen Atelier in Wanroij waar ze ook, sinds 2012, Cursussen geeft.

Hier beneden een artikel uit De Koerier en Facebook over de Nieuwe Millse Brei-club bij mevr. Marianne van Heijningen van de Nieuwenhof in Mill. De Millse Brei-club wil in 2018 in het Guinessbook of Record komen met een Sjaal met een lengte van 5,8 Kilometer. De afstand van de SJAAL moet van De Nieuwenhof in Mill tot St. Hubert reiken.

De Breiclub "De Nieuwenhof is gestart tijdens het Schaapsscheerdersfeest van 2016, door de dames Irma van den Bungelaar en El van den Heuvel. Hier beneden twee bekende Professionele Millse Breisters van "Brei-club De Nieuwenhof", de dames Stina Vos en Riek van Melis Royendijk, die uiteraard ook bezig zijn voor een plaats in het Guinness Book of Records. 

Hier beneden nog meer bekende Professionele Millse Breisters van "Brei-club De Nieuwenhof" die uiteraard ook bezig zijn voor een plaats in het Guinness Book of Records. 

Hier beneden mevr. Marianne van Heijningen de C.E.O. van Boerderij de Nieuwenhof.

Hier beneden feliciteerde mevr. Marianne van Heijningen de oudste breister van de Breiclub "De Nieuwenhof" mevr. Stina Vos, die op 19 aug 2017 al 90 jaar was geworden.

Bronvermelding: De Neije Krant.

Hier beneden al vele Bollen gebreide wol die overal in Boerderij De Nieuwenhof een plaats hebben.

Hier beneden in het Landschapspark in Mill tijdens het "Zotte Zomer Festival" in 2017 enkele dames van De Breiclub "De Nieuwenhof".

Hier beneden Bram en Roos Vlaar, de nieuwe generatie Breiers van de Breiclub "de Nieuwenhof". In totaal heeft de Breiclub dd. 18 augustus 2017 al iets meer dan 3 kilometer gebreid.

In totaal heeft de Breiclub op 20 oktober 2017 al iets meer dan 4 kilometer gebreid.

Hier beneden in het Landschapspark in Mill tijdens het "Zotte Zomer Festival" in 2017 de Foodtruck van Marianne van Heijningen van de "De Nieuwenhof".

In totaal heeft de Breiclub op 16 maart 2018 al meer dan 6 kilometer gebreid en wel 6,136 km gebreid.

Hier beneden de Uitnodiging voor de dames van de Breiclub voor de Internationale Vrouwendag in Grave op 8 maart 2018, waar Mevr. Marianne van Heijningen een Presentatie hield over haar bedrijven, de Schaapskudde Ovis & Eco, de Belevingsboerderij de Nieuwenhof en de Bed en Breakfast Bungalows. ( zie op de Pagina "Boerderijen" van de Website ).

Hier beneden de Website van de Boerderij de Schapenhoeve "de Nieuwenhof" in Mill in 2016. 

Hier beneden info over de bekende Millse Breiclub in Omroep Brabant.

Hier beneden een Artikel van de L.O.M. over de afsluiting van het Brei-project in Juni 2018.

Bronvermelding: dhr. Hen Daams.

Hier beneden bijzonderheden over de Pennen-Ruilbeurs bij Café Royal op 8 november 2015 en over de Pennenverzamelvereniging in Mill.

Het bestuur van de Vereniging Pennenverzameling in Mill bestaat uit dhr. Jan van de Wiel en dhr. en mevr. Theo en Annie Verschuren uit Mill. Ondertussen hebben ze anno 2017 meer dan 40.000 verschillende pennen verzameld.

Hier beneden een presentatie over Oud Mill op 1 sept. 2017 door Hub. Verstraaten onder begeleiding van de bekende zangeres, Lya de Haas met oude Brabantse Liedjes vanwege het 5-jarig bestaan van Cultureel Centrum Myllesweerd.

Hier beneden enkele foto's van Dhr. Rob Vloet, die benoemd is tot Vrijwilliger van het jaar 2017.

Bronvermelding: De Neije Krant.

Hier beneden dhr. Hen Daams, de Cineast en Teamleider van de L.O.M., die een cursus wil geven in 2019 in Foto- en Filmmontage voor het Hobbycentrum.

Copyright Studio Domeinzicht ©