Wie Wat Waar Wanneer ???

Bij de foto's op de Pagina "Bevrijding Mill 1945"  staan geen namen van personen; mocht U info hebben, dan graag bericht via de homepage van deze website, op vers2312@planet.nl.

In 't LAGERHUIS op 30 december 2013 werd tijdens het Jaarlijkse feest van de 50-plussers van de Buurtvereniging "Den Oeral" o.a. een Quizz gehouden door mevr. Sylvia Versaevel over Oud Mill. De Uitslagen van deze Quizz staan in deze Website van Studio Domeinzicht. Hier beneden staan de vragen en ook de antwoorden:

Hieronder staan 8 Soldaten "Vloet" uit Mill die in Juli 1941 gelegerd waren op de Marechaussee-Kazerne Heikant C. 35. in Baarle Nassau; Wie kent deze jonge Militairen ??? Bronvermelding en reacties Anton van Grunsven avgoss@ziggo.nl en vers2312@planet.nl

 

Foto 1 Domeinzicht.

Benedenstaande foto's zijn zeer oud, maar ik weet niet wie 't zijn, wat 't is of waar ze zijn ??? Wie staan er nog meer op deze foto ?

Bijgaande foto is een schilderij, gemaakt door een schoonzus van wijlen Grad van Wanroij (postbode). De familie zou graag weten welk boerderijtje dit is. Het zou in Mill gestaan hebben in de buurt van de spoorlijn. Zou jij deze foto op de site van SWOM willen plaatsen met de vraag of iemand weet welke woning dit is.
Namens Myllesheem alvast bedankt.
Groetjes,
Theo Peters

Foto 2 Domeinzicht.

Als iemand 't weet, graag bericht; bij voorbaat dank.

Foto 3 Domeinzicht.

In Mill achter de Openbare School ??? Wie staan op deze foto ?

Foto 4 Domeinzicht.

Foto van Dien Weijers en Meister Claassens, Waar ??? Wie staan op deze foto ?

Foto 5 Domeinzicht.

Vlasteelt Mill of Wilbertoord ??? Wie staan er op deze foto ?

Foto 6 Domeinzicht.

Deze foto is genomen tijdens een Feest van Brouwerij De Zwaan aan de Schoolstraat in Mill ± 1900. Wie staan er op deze foto ?

Foto 7 Domeinzicht.

Willem Verstraaten werd hier 19 jaar, maar wie zijn de anderen ?

Foto 8 Domeinzicht.

Op het paard Hub. Verstraaten, maar wie zijn de anderen ?

Foto 9 Domeinzicht.

Foto 10 Domeinzicht.

Welke Vereniging was dit ?

Foto 11 Domeinzicht.

Foto 12 Domeinzicht.

 Foto 13 Domeinzicht.

  

Foto 14 Domeinzicht.

Onderstaande foto 14 is gemaakt vanaf de Molendijk. Op de achtergrond de brug over het defensiekanaal tussen de Karstraat en Graafseweg. Nog verder op de achtergrond zijn enkele woningen aan de kanariestraat te zien.

Reactie van Leo Peters.

Foto 15 Domeinzicht.

Foto 16 Domeinzicht.

Foto 17 Domeinzicht.

Foto 18 Domeinzicht.

Foto 19 Domeinzicht.

Foto 20 Domeinzicht.

Foto 21 Domeinzicht.

Reactie van Dhr. Leo Peters.

Hier meen ik rechts voor de vrouw van Toon Verbruggen te herkennen. Is in elk geval opzij van zijn huis genomen recht tegenover het oude kerkhof. Tegenwoordig is dit de Grote Prins. Op de achtergrond Marienweerd en de Kerk.  

Reactie van Mevr. Doortje van der Heijden.

Beste makers van deze mooie site,

Op de eerste plaats mijn complimenten voor de prachtige site van studio-domeinzicht, waar je wel een poosje mee bezig kunt zijn om het allemaal te bekijken. Ik heb een reactie op de rubriek wie-wat-waar. Op foto 21 is er een reactie van dhr.Leo Peters, die in de mevrouw rechts vóór de vrouw van Toon Verbruggen meent te herkennen, dit is echter een zus van Toon Verbruggen. (Fien Verbruggen, die getrouwd was met Theo Reynen en ze woonden aan de Beerseweg t.o. nu het Lagerhuis). De oudere dame daarachter is de moeder van Fien en Toon Verbruggen  (Mevrouw Verbruggen – Gielen). De kinderen weet ik niet zeker, maar de jongen links het dichts bij de boom is volgens mij Jan Verbruggen jr. die nu het grossiersbedrijf runt met zijn broer Toon jr. die weer het dichtste bij Fien Verbruggen staat en de jongen links is volgens mij hun broer Wim Verbruggen, maar zeker weten doe ik het niet.De mevrouw die bij de kinderen is, ken ik niet terwijl ik wel alle kindermeisjes heb meegemaakt omdat ik zelf 30 jaar op kantoor heb gezeten bij Verbruggen. Ik hoop toch een kleine bijdrage te hebben geleverd aan uw site en wens jullie veel succes. Met vriendelijke groet, Doortje van der Heijden.

Geachte mevr. Doortje van der Heijden, Allereerst Hartelijk dank voor dit compliment en ook dank ik U voor Uw reactie en aanvullingen op de rubriek Wie, Wat, Waar. Met de website ben ik begonnen toen ik lid werd van Myllesheem, maar ik weet weinig van het verleden en daarom vind ik het fijn dat mensen, zoals U, reageren. Dhr. Jan Reijnen woont nog in het ouderlijk huis. Regelmatig zie ik in Aldenhorst de vrouw van dhr. Toon Verbruggen, mevr. Jo Verschuren en ook de zussen van haar, Ria en Zus. Jo en Zus wonen beide in Aldenhorst. Vroeger tenniste ik met dhr. en mevr. Theo en Fien Reijnen en ik heb Theo Reijnen ook nog bij het Hockeyveteranenteam kunnen krijgen. Mijn vader ontmoette vroeger wekelijks bij Café René Moors dhr. Toon Verbruggen aan de Bar ! Misschien heb ik U in die tijd, dat U bij Verbruggen werkte, ook wel eens ontmoet ? Mag ik Uw reactie op mijn website Domeinzicht plaatsen ? Nogmaals dank voor Uw reactie uit die goeie ouwe tijd, Hub. Verstraaten.

 Foto 22 Domeinzicht.

Foto 23 Domeinzicht.

Benedenstaande dirigent is Drs. Wim Cranen.

Dank aan dhr. en mevr. Annie en Bert van Heukelom.

Foto 24 Domeinzicht.

Foto 25 Domeinzicht.

Kasteel Tongelaar met 2 spelende kinderen ???

Foto 26 Domeinzicht.

Is dhr. Grad Kops. Dank Mevr. Selten-van Hees.

Foto 27 Domeinzicht.

Dhr. Toon Martens.Dank Mevr. Selten-van Hees.

Wie zijn de ontbrekende namen ?

Dhr. Marius Hendriks, dank voor de tip; Uw Vader, Mies Hendriks staat hier beneden op de foto op positie 7.

Foto 28 Domeinzicht.

 

Foto 29 Domeinzicht.

Foto 30 Domeinzicht. 

Foto 30 A Domeinzicht. 

Foto 31  Domeinzicht: Wie is deze Misdienaar ?

Foto 32  Domeinzicht: Van Wie is deze Begrafenis ?

Foto 33  Domeinzicht: Welke klas is dit ?

Voorste rij 2e van rechts is Jan Thijssen. Françoise, dank voor de Tip !!!

Bronvermelding: Mevr. Fien Vugts.

Foto 34 Domeinzicht.

Hier beneden een email over de uitleg van foto 34 van dhr. Jan van der Linden, Millsebaan 87, 5403 AA, Uden.

L.S., Volgens mij is die samengestelde foto 34, bestaande uit een aantal afzonderlijke portretten, een weergave van het grote gezin van Jan Arts in Langenboom. Ergens las ik eens in het kort iets over deze Jan Arts, n.l  

“Door de leden werd als (opvolgende) kassier (van de Boerenleenbank) gekozen Jan Arts, de Logtse Jan. Hij woonde aan de Zeelandseweg 1 te Langenboom en vanzelfsprekend werd de bank daarom in diens boerderij gevestigd. De bank heeft vanaf dat moment daar onderdak gehad van 1913 tot 1951”  Een aantal van die portretten / gezichten herken ik als ‘bekend persoon’ in Langenboom. Van enkele weet ik de naam. In de middelste rij 2de van links Jan Arts zelf.

Helemaal onder rechts meen ik zoon Herman te herkennen. Helemaal links zoon Koos. Deze man heeft later het ‘kassierschap’ van vader overgenomen. Bovendien was Koos o.a. ook organist in de Langenboomse kerk.

Één van de twee vrouwen in de bovenste rij, naar mijn oordeel de linkse, heet Cato, later echtgenote van wijlen Martien de Klein, woonachtig in de Maurik. In de Maurik woonde vroeger ook een zekere Nard Arts, broer van die Jan Arts. Deze man was getrouwd (13 mei 1895) met Anna Maria (Mieke) de Klein, op haar beurt weer een tante (naar ik meen) van bovengenoemde Martien. Nard Arts was via zijn dochter Mies en de aldaar ‘ingetrouwde’ Koos van der Linden mijn opa. Als jong kind heb ik hem nog gekend. Hiermee een kort kettingverhaaltje om te verklaren waarom ik e.e.a. herken in die foto 34. Als u het zinnig vindt, kan ik wellicht iemand vinden die zeker meerdere (misschien alle) personen herkent op de foto. Succes met jullie interessante werk, en vriendelijke groet,

Jan van der Linden, Millsebaan 87, 5403 AA, Uden.

Hier beneden een interessante email dd. 2 juni 2015 van mevr. Joke Lentjes-Arts wonende aan het Jonkerveld 106, 5403CC, in Uden.

L.S.

Foto 34 is voor mij heel herkenbaar! Een familie portret van mijn ooms en tantes van mijn vaders kant. Jan van de Linden heeft niet al het gras voor mijn voeten weggemaaid want hij kende niet alle namen. Dus hier een aanvulling van Jan zijn verhaal. Maar Jan heeft het prachtig verwoord. ( Jan is een achterneef van mijn vader Herman Arts rechts onder.) Nu de namen van links naar recht te beginnen bovenste rij:  

Wim Arts getrouwd met Dina van Katwijk, Langenboom

Cato de Kleijn Arts getrouwd met Martien de Klein Maurik, Langenboom.

Sjef Arts getrouwd met Coby van Vlijmen, Langenboom.

Truus Arts getrouwd met Leo den Brok, Schaijk.

Piet Arts getrouwd met Anna Jans, Langenboom.  

Tweede rij:

 Dora Arts getrouwd met Piet Willems, Langenboom.

Jan Arts, Mijn opa, Tonnie Arts getrouwd met Wiel Leupers Venlo.

Han Arts –Jans mijn oma, Marie Arts getrouwd met Nol Wolters, Fortum Mullem.

Derde rij:  

Koos Arts getrouwd met Mieke van Oort, Langenboom, Mina Arts getrouwd met Wim van Katwijk, de Baarendonk, Beers. (Wim van Katwijk is een broer van Dina van Katwijk, vrouw van Wim Arts, dubbel familie dus). Bertha Arts getrouwd met Jan van Emmerik, geïmmigreerd naar Canada, Anna Arts getrouwd met Jan Thijssen Velp bij Grave. Herman Arts getrouwd met Hanneke Claassen mijn vader en moederEr zijn nog twee personen in leven en dat is Tante Bertha uit Canada en tante Tonnie uit Venlo.

 Met dank aan Jan van de Linden die mij attendeerde op deze prachtige en interessante site.

Hopelijk kunnen jullie deze aanvulling waarderen, door wie is deze foto aangeboden?? 

Succes met jullie mooie werk met vriendelijke groet Joke Lentjes-Arts Jonkerveld 106, 5403CC, Uden. 

Foto 35 Domeinzicht.

17 april 2013. Tijdens de Boekenweek 2013 zijn wij met de Vantoentotlater-karavaan in Mill geweest. Daar hebben wij deze benedenstaande foto mogen ontvangen van mevrouw Leny Eltink-Daamen. Wij weten alleen dat deze foto in 1931 is gemaakt. Er staat op de foto "Nog 4 pannen Leve Klasse B 29 juni 1931". Wie kan ons meer vertellen over deze foto?

Bronvermelding: www.vantoentotlater.nl

Hier beneden een foto van de familie Willems uit Mill. Wie kent de namen van deze mensen. Dhr. Ben Smits van de Heemkundevereniging "De Kommanderij" in Gemert is zeer geinteresseerd in de namen. Wie kans ons helpen ???

 

Foto 36 Domeinzicht.

Bronvermelding: dhr. Gerrit Vervoort.

Mobilisatie in 1939 van de Soldaten van het 3e Regiment Infanterie 6e Peloton voor de Boerderij van Gerrits aan de Molendijk ??? Wie zijn de Burgers en kent iemand een van de Soldaten ??

Foto 37 Domeinzicht.

Copyright Studio Domeinzicht ©