"Studio-Domeinzicht.jouwweb.nl" is de naam van deze website.

U hoeft alleen maar "Domeinzicht" in Google in te tikken met een spatie en een woord waar U naar zoekt: b.v. "School".

Het Emailadres van Studio Domeinzicht is: vers2312@planet.nl

De Website "Studio-Domeinzicht.jouwweb.nl heeft Hub. Verstraaten opgestart op 17 mei 2011 voor de Heemkundestichting "Myllesheem", omdat Myllesheem toen nog geen Website had. Hub.Verstraaten heeft de naam "Studio Domeinzicht" gekozen omdat de Domeinenstraat waar hij aan woont grenst aan grondeigendommen van het KROONDOMEIN. ( eind 2012 De Groespeel genoemd ). Studio-Domeinzicht is een studie van Oud Mill met vele oude Ansichten, foto's, Krantenartikelen en veel info over het rijke verleden van Mill. Ook staan er enkele hedendaagse foto's onder aan de Pagina's om te laten zien wat er van het Mooie Rijke Verleden van Mill ( met veel Groen en vele prachtige oude Boerderijen en Panden ) terecht is gekomen.

Bronvermelding: dhr. Henk van de Weem van de "Vrienden van Myllesheem".

Bronvermelding: dhr. Henk van de Weem van de "Vrienden van Myllesheem".

Bronvermelding: dhr. Henk van de Weem van de "Vrienden van Myllesheem".

Bronvermelding: dhr. Henk van de Weem van de "Vrienden van Myllesheem".

Hier beneden een Flyer over het 5-Jarig bestaan van Studio-Domeinzicht op 17 mei 2016 van "JOUWWEB" de Hostprovider van Studio-domeinzicht. Meer dan 65.000 bezoekers in die 5 jaren.

Hier beneden de KIJK-Cijfers van Studio-Domeinzicht.jouwweb.nl sinds 17 mei 2011 tot 1 mei 2020, meer dan 100.000 bezoekers.

Bronvermelding beneden: www.resourcessgd.kb.nl

Bronvermelding: Website www.jouwweb.nl

De laatste jaren komt "Mylle's Erfgoed" o.l.v. dhr. Henk van de Weem op de woensdagmorgen bij Grandcafé 't Centrum bij elkaar. 10-Tallen jaren terug waren ook altijd aanwezig dhr. en mevr. Gerrit en Riet Rooijakkers-Sweere, dhr. Tien Hoogenhoff, de dames Marianne van Lieshout en Ans Reijntjes, dhr. Christ van Riet, dhr. Gerrie van der Duijn, enz. Sinds kort met enkele nieuwe leden van "Myllesheem" o.a. Mevr. Janneke van Gemert-van Eenbergen en dhr. Pieter Verstraaten. Er worden vele oude Gegevens in de vorm van oude foto's en Ansichten, oude Krantenartikels, Aktes, Stambomen enz. enz. uitgewisseld. Ook deze Website Studio Domeinzicht wordt van nieuwe informatie voorzien en bijgewerkt. Ook zijn er oude Millenaren aanwezig die veel weten over Oud-Mill zoals o.a. dhr. Sjef van Reijmersdal, dhr. Broer van Thiel, dhr. Hans Hermsen, dhr. Ad Kremers en dhr. Louis Henst. zie hieronder een foto dd. 2004 en enkele foto's van  woensdag 23 december 2015. 

Bronvermelding; dhr. Hub. Verstraaten.

Bronvermelding; dhr. Hub. Verstraaten.

Bronvermelding; dhr. Hub. Verstraaten.

Bronvermelding; dhr. Hub. Verstraaten.

Website "Studio Domeinzicht" is, voor Ouderen onder ons, beter te lezen, omdat grote letters zijn gebruikt. De Website is ook heel eenvoudig, omdat er geen moeilijke handelingen op de computer nodig zijn. Alleen klikken met de MUIS op de pagina's in de roze Rechterkolom...  ..................................→→→ →→→→→→

Hier beneden op de foto van de Domeinenstraat zijn beneden nog net te zien, de Kerktoren en de Schoorsteen van Van Hout  !!! Helemaal rechts het huis "Domeinzicht" van dhr. Piet Vollenberg, de secretaris van de Stichting Myllesheem .

Presentaties door Hub. Verstraaten van Studio Domeinzicht met DVD's van Oude Ansichten ( de meeste Ansichten zijn van Mevr. Annie van Bommel-Damen ) en oude Films van Mill boven in de vergaderzaal van de RABObank in Mill op 18 februari 2008. Kijk onder aan deze Pagina naar andere presentaties van "Oud Mill."

Hier beneden een Presentatie door Hub. Verstraaten van Studio Domeinzicht in de vergaderzaal  ( die boven in het Pand gelegen is ) van de RABObank in Mill, aan de Markt op 18 februari 2008.

Hier beneden ook de vergaderzaal van de RABObank in Mill aan de Markt op 18 februari 2008.

Hier beneden op de foto Mevr. Annie van Bommel-Damen, waar de meeste Ansichten zijn ingescand. "Annie, nogmaals Hartelijk Dank", namens de heren Theo Verberk en Hub. Verstraaten.

Andere presentaties van Hub. Verstraaten waren ook o.a. bij Zorgcentrum Aldenhorst aan de Pastoor-Maasstraat voor de cliënten van het Zorgcentrum van Pantein in het Restaurant aldaar, in de Zaal van Grand Café-Zaal 't Heike voor de K.V.B. ,ofwel de Katholieke Vrouwen Beweging, bij de Uitspanning van mevr. Wilma Relou "EFFE-PAUZE" aan de Paulweg 14 voor de S.W.O.M. in 2012, bij "Zaal 't Lagerhuis" aan de Beerseweg in Januari 2014 voor de Buurtvereniging van den "Den Oeral" , bij De Biblioplus in 2013 in Myllesweerd tijdens de Themaweek "Van Toen tot Later" voor de leden van de Bibliotheek en de mensen uit Mill enz. enz. Tijdens die bijeenkomsten bleek er toch een grote interesse te zijn ( en niet alleen van ouderen ) in het mooie verleden van Mill.

Hier beneden Een Zicht vanuit het landschap op de Domeinenstraat.

Studio Domeinzicht kijkt vanuit het raam op dit mooie landschap: b.v. De oude Boerderij met Stal "De Vloed" van voorheen de familie Hol.

Bronvermelding: Dhr. W. van Alebeek.

Dhr. W. van Alebeek heeft 2 foto´s van de familie Jilesen voor hun toenmalige woning aan de Kapelweg 15 te Mill. Eén foto is van ca. 1955 en de ander van ca. 1960. Dhr. W. van Alebeek stuurde de foto's op via de mail van deze website. De foto's passen mooi in het verhaal over de KroonDomein boerderijen. Overigens is de boerderij aan de Kapelweg 15 recentelijk gerestaureerd/opgeknapt op basis van informatie van de familie Jilesen. Originele tekeningen waren namelijk niet meer voorhanden, noch in het archief van Mill of Grave, noch in het archief van Den Bosch of Den Haag. Geeft aan dat je de locale informatie van inwoners van Mill nodig hebt als je een woning weer enigszins terug wilt brengen naar zijn oorspronkelijke staat. Er is namelijk al zoveel mooi´s verdwenen in Mill.

Hier beneden de 2 foto´s zoals ik die gekregen heb van de familie Jilesen.  Beide foto´s zijn genomen voor de Domeinboerderij aan de Kapelweg 15 te Mill. 

M.Vr.Gr. Wiljo van Alebeek. Huidige bewoner van de Kapelhof 15.

Deze foto is van ca. 1960 en hierop staan dhr. Has, de dames Annie en Annemiek en dhr. Wim Jilesen.

Bronvermelding: Dhr. W. van Alebeek.

Deze foto is van ca. 1955 met dhr. Has Jilesen en zijn dochter Annemiek op de voorgrond.

Bronvermelding: Dhr. W. van Alebeek.

Hier beneden een Artikel in de Koerier d.d. 09-02-2000 over het feit dat de meeste gronden in Mill DOMEINGRONDEN zijn geweest. Hier beneden gaat het over 't Kloosterland, de erfenis van Sint Willibrordus.

Bronvermelding: Heemkunde Escharen en dhr. Henk van de Weem van "Mylles Erfgoed".

Bronvermelding: dhr. Henk van de Weem van de "Vrienden van Myllesheem".

Hier beneden de "Groespeel" aan de Domeinenstraat in mei 2013 met de Schapen van De Nieuwenhof van mevr. Marianne van Heijningen. ( zie voor meer informatie de pagina "Boerderijen" op deze Website).


Per 1 Oktober 2012 is De Ruïne van de Oudste KERK ofwel Kapel van Mill, dé TROUW-Kapel van Mill geworden. In de Middeleeuwen ( dus rond 1500 na Christus ) lag het "Centrum" van Mill aan deze Kapelweg, waar nu de Sportvelden liggen. De Voetbalclub, de Hockeyclub, de Korfbalclub enz.

Enkele jaren terug was er nog een Maisdoolhof van dhr. Peter van Lanen aan de Domeinenstraat; eind 2012 is "De Groespeel" officieel geopend.

Hier beneden enkele DVD's met oude films en ansichten van Mill, van Myllesheem, van de heren Karel Fick en Hub. Verstraaten.  

Presentaties, door Hub. Verstraaten, van Studio Domeinzicht van DVD's met Oude Ansichten en films bij BiblioPlus in de nieuwe, oude Bibliotheek aan de Oranjeboomstraat in Mill op 17 september 2008.

Een DVD van 2008 was één van de uitgave's van enkele DVD's van Studio Domeinzicht. Van de DVD, die hier beneden is afgebeeld, is er aan elk K.B.O.-Lid ( er waren 600 K.B.O. leden in 2008 ) een gratis verstrekt. Mensen die geen lid waren konden de DVD bij de K.B.O. voor € 7.50 kopen. Misschien heeft de K.B.O. nog DVD's op voorraad ?

Hieronder een "Zicht" op het natuurgebied aan de Domeinenstraat, daarom "Domeinzicht" genoemd.  Door dhr. Piet Vollenberg als eerste bedacht en deze tekst op zijn huis aangebracht.

Dhr. Hub. Verstraaten van Studio Domeinzicht is de Website "Domeinzicht" opgestart voor de Stichting Myllesheem, omdat die toen ( in 2011 ) nog geen website hadden.

Correcties op de Ansichten-DVD 1 van Studio Domeinzicht door dhr. Willy Sweens van de "Sporen van de Oorlog" en bestuurslid van de Millse Heemkundeclub "Myllesheem". Deze correcties zijn, uiteraard in dank aan Myllesheem, in de DVD voor de presentaties verwerkt. 

Hier beneden een artikel over de Presentatie op 18 februari 2008 door dhr. Hub. Verstraaten, van Studio Domeinzicht boven in de zaal van de Rabobank in Mill aan de Burgemeester Verstraatenlaan.

Hier beneden een artikel uit de Neije Krant van dhr. Corné Kremers over een lezing door dhr. Hub. Verstraaten in de Bibliotheek van Mill van Biblio-Plus betreffende het interessante leven in Oud-Mill met een film van dhr. Antoon van Hout, de enige bekende Hobbyfilmer rond 1940 van het gezellige leven in Oud-Mill.

Bronvermelding: De Neije Krant.

Bronvermelding: De Neije Krant.

Voorbespreking van deze bovenstaande presentatie komt op 10 maart 2013 om 12:00 uur in het Radioprogramma "Moss Time" bij de L.O.M. met dhr. Corné Kremers.

Interview bij de L.O.M. in Myllesweerd van Mevr. Wilma Lems, Specialist van Biblioplus, en dhr. Hub. Verstraaten van Studio-Domeinzicht door dhr. Corné Kremers op 10 maart 2013.

Bronvermelding: mevr. Wilma Lems.

Het interview ging over de Opening van de Boekenweek op 19 maart 2013 met als Thema "Van Toen tot Later".

Bronvermelding: mevr. Wilma Lems.

Voor meer bijzonderheden van de Bibliotheek: Kijk op www.biblioplus.nl of www.vantoentotlater.nl

17 april 2013. Tijdens de Boekenweek 2013 zijn wij met de Van-toen-tot-later-karavaan in Mill geweest. Daar hebben wij deze benedenstaande foto mogen ontvangen van mevrouw Leny Eltink-Daamen. Wij weten alleen dat deze foto in 1931 is gemaakt. Er staat op de foto "Nog 4 pannen, Leve Klasse B dd. 29 juni 1931". Wie kan ons meer vertellen over deze foto?

Bronvermelding: www.vantoentotlater.nl 

Hier beneden een uitleg van BiBlio-Plus over het DIGITALISEREN van Foto's en info van het Verleden van Mill c.a.

Het thema van de Boekenweek 2013, die nog tot 24 maart 2013 duurt, is Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden en draait om de zon- en schaduwzijden van de Nederlandse geschiedenis. BiblioPlus sluit hierop aan met de Van-toen-tot-later-karavaan. Met een mobiele Van-toen-tot-later-presentatie in de bibliotheekvestigingen brengt zij het Van-toen-tot-later-project van BiblioPlus onder de aandacht.

Veel historische informatie dreigt verloren te gaan, omdat ze bewaard wordt in schoenendozen op een zolder in plaats van de gecontroleerde omgeving van een archief. Digitalisering van deze materialen kan een uitkomst bieden. De informatie blijft bewaard en heeft als voordeel dat het voor meer mensen toegankelijk wordt.

Het delen van herinneringen verbindt mensen met elkaar en met hun omgeving. Het creëren van een digitale omgeving waarin iedereen iets kan bijdragen, is een ideale manier om deze band te versterken. Foto’s en verhalen worden samengevoegd waardoor gezamenlijke herinneringen gedeeld worden en de historische beleving vergroot wordt.

Vanaf dinsdag 19 maart is er ook in de Bibliotheek in Mill een Van toen tot later-punt te vinden. Tal van boeken over de geschiedenis van de gemeente Mill staan er maar ook uw foto’s en verhalen over lokale feesten en tradities als geboorte, huwelijksfeesten, communie, begrafenissen zijn er van harte welkom. De foto’s worden ter plekke gescand en samen met de verhalen toegevoegd aan de Van-toen-tot-later verzameling. De foto’s kunnen uiteraard weer mee naar huis.

Hier beneden informatie over de Voorhistorie uit het Mioceen en Plioceen, d.w.z. 4 tot 6 miljoen jaar geleden, van de omgeving van Mill, dat toen alleen nog maar een Oceaan was.

Bronvermelding: De Valkhoeve bij de Kuilen in Mill.

Enkele kontakten van Hub. Verstraaten van Studio Domeinzicht:

B.H.I.C. 's-Hertogenbosch en Grave met o.a. drs. Paul Huismans, dhr. J. van den Berg, Stichting Sint Aegten Kruisheren in St. Agatha Conservatrice, drs. Mieke van Zanten, drs. Gaby Kamps, drs. Otto S. Lankhorst, en vele anderen, zoals Dhr. Henk van de Weem van zijn Vereniging "Mylle 's Erfgoed", dhr. Jan Timmermans uit Grave, drs. J. Lange uit Nieuw Vennep , drs. Gerard Charles Lemmens uit Engeland, dhr. Albert van der Cruijsen, Van GasselsHeem dhr. Broersma en dhr. Huberts, van Wanrodesheem Fam. de heren Marco en Joost van de Straten en Jack Wijnen, Manuel Bouwmans, Felix-Walter Mevr. L. van Limbeek Langenboom, Heemschut Sint Huybert dhr. Piet Althuizen, mevr. Annie van Bommel-Damen uit Mill enz.

Beste leden, Op woensdag 9 november 2016 a.s wordt er een Brabantse middag georganiseerd in Myllesweerd.

Misschien leuk om dit onder de aandacht te brengen van jullie leden. De middag begint met een Brabantse muziekgroep, die Brabantse liedjes speelt. Vervolgens vertelt Hub Verstraaten over vroeger.

De middag wordt afgesloten met soep en broodjes. Dat alles voor de prijs van € 7,50 inclusief koffie en thee in een Myllesweerd met nieuwe stoelen! Kaartjes zijn te verkrijgen bij Myllesweerd.

Met vriendelijke groet, Anneke Punt- van der Zalm KBO Mill  kbo-mill@ziggo.nl

Hier beneden het artikel uit de Koerier over de jaarlijks terugkerende "Brabantse Middag" van de K.B.O. in november 2016 met een lezing van dhr. Hub. Verstraaten over Oude Ansichten van het romantische oude dorp Mill.

Hier beneden een bezoek aan de Heemkundevereniging van Wanroij "Wanrodesheem" dat een Foto-Tentoonstelling hield in Gemeenschapshuis "Het Wapen van Wanroij". Voor 1900 waren Mill en Wanroij één Gemeente.

Hier beneden een Briefhoofd van Het Archief van Het Kruisherenklooster in St.Agatha.

Dit klooster heeft een zéér belangrijk archief van het Kloosterleven over de hele wereld, maar ook veel info voor de Heemkundeverenigingen over het Verleden voor de hele regio en ook voor de Heemkundevereniging van Mill. Kijk op www.stichting@sintaegten.nl

 

Domeinregistraties van de Websites bij Providers met Webhosting zijn niet duur. Bij www.jouwweb.nl hoef je dan ook niet zelf te programmeren met o.a.  "HTML"      ( HyperText Markup Language ) - kennis.

Domeinregistraties van de Websites bij de meeste Providers met Webhosting zijn niet duur. Bij WEBREUS en vele andere websites moet je zelf beschikken over "HTML(5), CSS(3), en JavaScript/JQuery-kennis: "Zelf programmeren".

Hier beneden de factuur van de aankoop van een Beamer voor de presentaties.

Hieronder: Eén van enkele bijzondere reacties van lezers uit het Buitenland.

Beste Huub,

Ik kreeg vorige week een brief van mijn nicht Doortje Selten-van Hees. Die stuurde mij de Website van Studio Domeinstraat. Op de eerste plaats zal ik eerst even vertellen wie ik ben. Mijn naam is Jan Hendriks, geboren in Mill in 1939 en sinds 1961 wonende in Australia. Ik ben de zoon van Harrie Hendriks (Harrie Baal) uit de Karstraat. (Nummer 36) Doortje is de dochter van Cato van Hees, een zuster van mijn vader en Tante Cato is mijn peettante. Ik vind de Website van Studio Domeinstraat geweldig en kom er niet op uit gekeken. Iedere keer vind ik weer iets nieuws. Vooral de oude schoolfoto’s en onderwijzers is erg mooi en brengt veel herinneringen op. Er staan ook verschillende familieleden van mij op, zoals mijn oom Piet, Tante Cato, mijn broer Piet en mijn broer Jos. Onder Millse Mensen staat een foto van een persoon met een transport fiets. Het onderschrift zegt Grad Baal maar dit is in feite mijn vader Harrie Hendriks. Ik heb diezelfde foto ook hier in Australia in mijn fotoalbum. Grad Baal (Hendriks) was de jongste broer van mijn vader die de winkel in de Bernhardstraat overnam van mijn grootmoeder en later overgenomen door Tante Cato. Ik heb hier nog foto’s van mijn klas toen ik op de MULO zat van 't jaar 1953 of 1954. ( Ik weet het niet precies). En natuurlijk ook foto’s van onze winkel in de Karstraat die mijn broer Piet in 1971 overgenomen had. Als je geïnteresseert bent hiervoor stuur ik ze even op. Laat maar even weten. Hieronder is mijn e-mail adres. Ik ben misschien al 50 Jaar weg uit Mill maar ik voel me nog steeds Millenaar. Ik ben al 45 jaar getrouwd met een Amsterdams meisje (Yvonne) We hebben 4 kinderen en 5 kleinkinderen. Dus je ziet wel, de naam Hendriks wordt goed doorgezet in Australia. Dit website is ook van belang voor mijn kinderen, zo kunnen ze zien waar ik vandaan kom. Op het moment is er niet veel belang maar als ze ouder worden wordt dat gevoel sterker. Ik zal dit website ook doorsturen naar Rene Kremers in New Zealand. Rene is de jongste zoon van Meester Kremers, die vroeger in de Hoogstraat woonden. (Broer van Rudy en Stannie) Zo je ziet wel dat ex-Millenaren in het buitenland ook interesse hebben in jullie Website. Nogmaals, ik persoonlijk vind het prachtig en ik zal er nog lang plezier van hebben. Ik zou zeggen : "Keep up the good work" en ik hoop dat er af en toe ook updates te zien zijn.  

Groetjes uit Australia,     Jan Hendriks 

                              86 Alexander Avenue

                                        UPWEY       3158

                                        Australia.

                                        e-mail : hendriks39@gmail.com 

Mijn Antwoord:

Dear John,

Hartelijk dank voor deze zéér positieve reactie vanuit het verre Australië. De naam van je vader is aangepast. Excuses voor deze fout. Inderdaad, zoals je schrijft, had ik vroeger, net als de jeugd nu, ook weinig of geen interesse in het grijze verleden. Ik heb ook weinig kennis van de mensen van toen, maar bij Myllesheem krijg ik dikwijls adviezen en wordt ik telkens bijgepraat. Elke week plaats ik weer nieuwe info ( foto’s of tekst ) op de website. Graag ontvang ik ook info om aanpassingen te doen, want ik ben maar op eigen initiatief begonnen met een website van oud Mill. Mocht je nog foto's hebben dan ontvang ik ze graag. Als 't mogelijk is via email. Nogmaals dank voor deze geweldige info en misschien tot binnenkort,

Hub.

p.s. Op de pagina "Millse Mensen" van de Website heb ik de naam van je vader Harrie aangepast. Op de Pagina "Website Studio Domeinzicht" heb ik jouw reactie geplaatst.

Graag ook reacties van dhr. René Kremers in New Zealand.

Het Landschap aan de Domeinenstraat is in 2012 veranderd in het landschap "De Groespeel."

 

Op de pagina "Open Monumenten Dagen" van deze Website vindt U meer informatie over b.v. de Opening van de Groespeel.

Hier beneden de Quick Response QR. Code van Studio Domeinzicht, die U kunt inscannen als U op Uw Iphone of Ipad of Tablet, of een samsung Mobiel, de bijbehorende APP hebt, ( "QR"Code" ).

Als U in Google  "Myllesheem of "Domeinzicht"  intypt, ziet U o.a. het volgende:

U hoeft alleen maar op de bovenste regel te klikken op de blauwe tekst "Studio Domeinzicht of Studio-Domeinzicht.jouwweb.nl" en de volgende pagina's of rubrieken staan dan aan de Rechterkant op de website: 

Ook kunt U hier beneden met de muis op de onderstaande "PAGINA'S" klikken !!!

Hieronder ziet U in Alphabetische volgorde meer dan 100 "Pagina's of Rubrieken" van de Website van Studio Domeinzicht.

Zie voor meer bijzonderheden op de pagina, of Rubriek "Reacties Geïnteresseerden" van deze Website; daar staan enkele mensen die geïnteresseerd zijn in deze Website en kontakten hebben gehad met Studio-Domeinzicht.

Geachte Lezer, Mocht U in 't bezit zijn van interessante foto's of andere info van het mooie verleden van Mill voor deze website dan graag Uw reacties. Uw info plaats ik altijd met de Bronvermelding erbij.

Op 17 Januari 2017 is er in de Bibliotheek een lezing door dhr. Jan Nillesen over het mooie oude Mill.

Bronvermelding: inmill.nl

Hier beneden een email van dhr. Paul Huismans van het B.H.I.C. in s'-Hertogenbosch over gebruik van foto's van deze Website StudioDomeinzicht voor het nieuwe Boek: "De Auto's van mijn Opa". 

 

Hier beneden drs. Paul van de Geyn, zoon van de bekende Millse Gemeentesecretaris Mr. Drs. Jules van de Geyn.

Paul gaat een nieuw boek uitbrengen in Januari 2021 over de Heemkundegeschiedenis i.v.m. zijn vader de bekende Secretaris van de gemeente Mill e.o.

Hier beneden de Voorpagina van de Bestseller van december 2020 "Tussen de Rivieren is het Veilig", geschreven door drs. Paul van de Geijn, over zijn vader Drs. Jules van de Geijn, die o.a. Gemeentesecretaris van de Gemeente Mill en St.Hubert, is geweest.

Deze Bestseller is voor € 20,00 te koop. tel. Paul 06-21937469. 

Hier beneden de Flyer van het 10-jarig bestaan van

Studio-Domeinzicht.jouwweb.nl

Emailadres van Studio Domeinzicht is: vers2312@planet.nl

Copyright Studio Domeinzicht ©