Hockey Club Mill opgericht in 1967.

Hier beneden op de foto de meeste Oprichters van de Millse Hockeyclub in 1967.

Bronvermelding: Foto's van dhr. Louis Moors.

Dhr. Louis Moors was voor zijn Hobby fotograaf en maakte in zijn jeugd opname's bij de Jongerensoos, bij de Toneelclub, bij de Voetbal-, Tennis- en Hockeyclub enz. Louis had zelf een "DOKA" d.w.z. een Donkere Kamer. Ook dhr. René van Wylick had zelf ook een "Doka" thuis in de garage waar hij zelf zijn foto's ontwikkelde. Hier beneden dhr. Louis Moors in zijn Atelier aan de Stationsstraat 5 in Mill.

Bronvermelding: Dhr. Pieter Verstraaten.

Op de foto beneden staat het eerste Meisjes-Team met de bijbehorende namen.

Bronvermelding: Foto's van dhr. Louis Moors.

Bronvermelding: Dhr. Pieter Verstraaten.

Bronvermelding: Dhr. Pieter Verstraaten.

Omdat de Hockeyclub toen nog geen Cantine had gingen de Hockeyers om te kunnen feesten naar de Soos "Het Kietje" achter de Parfumerie van dhr. Wim Nooijen aan de Julianastraat in Mill. Daar werden de Hockeyers onthaalt door de heren Jan Nooijen, Noud van Rossem, Ad Henst en Anton Kandelaars.

Bouw van het 1e Hockey Paviljoen op de Vilheide in 1969 van Hockey Club Mill. Het was een schaftkeet die geschonken werd door dhr. Harrie Verhuizen ‡ van de Hockeyclub uit Nuenen, die daardoor ere-lid werd van Hockey Club Mill, ofwel "H.C.M."

Bronvermelding: dhr. Hub. Verstraaten.

Dit eerste Paviljoen werd gebouwd door eigen leden op de VILHEIDE; De Vilheide is nu bijna volgebouwd met woningen.

Bronvermelding: dhr. Louis Moors.

Hier beneden een Krantenartikel van Hockey Club Mill uit de Gelderlander eind 1967.

Opening houten Paviljoen Hockey Club Mill aan de Langenboomseweg in 1973.

Bronvermelding: dhr. Louis Moors.

Dhr. Cees Verhoeven o.a. oprichter en de 1e Voorzitter van Hockey Club Mill in 1967. In 't midden dhr. Hub. Verstraaten, naast Burgemeester mr. M. van Berckel bij de Opening van het nieuwe Paviljoen aan de Langenboomseweg in 1973. Burgemeester mr. Mathijs van Berckel werd met het hele gezin lid van de Hockeyclub en een jaar later ook lid van het Hockey Veteranen Team, dat toen ook net was geformeerd. Even later werd ook het Damesveterinnen team opgericht. Hier beneden de toenmalige lijst. Binnenkort komt er een foto van de Veterinnen.

Hier beneden de beginstory van de Dames Veterinnen van Hockey Club Mill, "HCMILL".

Bronvermelding: mevr. Hemmie de Groot, een van de oprichtsters van de Dames Veterinnen.

Bronvermelding: dhr. Louis Moors.

v.l.n.r. de heren Cees Verhoeven, Jan Nooijen, Hub. Verstraaten en Burgemeester mr. M. van Berckel, die zijn Openingsspeech verrichtte.

Bronvermelding: dhr. Louis Moors.

Hier beneden de Opening van het Huidige Paviljoen "De Kapellerhorst" door Burgemeester dhr. M. van Berckel in het bijzijn van de toenmalige Voorzitter dhr. Hub. Verstraaten. ( Links )

Bronvermelding: dhr. Louis Moors.

Hier beneden een foto van het Hockeytournooi in 1969 met dhr. Wim van de Geijn uit Mill, een van de Oprichters.                                              Bronvermelding: Mevr. Janny Van Bommel-Verhoeven.

Hier beneden de Opening van het Huidige Paviljoen "De Kapellerhorst" door Burgemeester mr. M. van Berckel in het bijzijn ( v.l.n.r. ) van de secretaresse Mevr. R. Verstraten-van Laake, Burgemeester mr. M. van Berckel, de Voorzitter dhr. Hub. Verstraaten en de Penningmeester Dhr. Raymond van Putten.

Bronvermelding: dhr. Louis Moors.

Bronvermelding: Mevr. Mia Schreuders. Les dank voor de Tip !

In de beginjaren waren de eerste Algemene Ledenvergaderingen in de Marinabar en later in het Gemeenschapshuis Mariënweerd aan de Oranjeboomstraat. De grote zaal van het Gemeenschapshuis zat dan helemaal vol met Ouders en kinderen. We draaiden in de Pauze de Hockeyfilms die in dat jaar waren gemaakt,vooral van de Hockeyende Jeugd. Omdat we toen nog geen Cantine hadden gingen we om te kunnen feesten naar de Soos "Het Kietje" achter de Parfumerie van dhr. Wim Nooijen aan de Julianastraat in Mill. Daar werden de Hockeyers onthaalt door de heren Jan Nooijen, Noud van Rossem, Ad Henst en Anton Kandelaars.

1e Damesteam Hockey Club Mill in 1967; zie onder de namen van dit eerste damesteam.

Bronvermelding: dhr. Louis Moors.

vlnr. de dames: Ria Bastiaans, Anthony Bastiaans, Greet van Wylick, Anja Verhoeven, Wil Heuvers, Berty Vloet, Yvonne van Wylick, Ingrid de Vet en onder de dames: Eveline Haring, Tonnie Bastiaans, Dorie Verstraten, Karin Vloet en Carla Hoebert.

Bronvermelding: dhr. Hub. Verstraaten.

Hier beneden nog enkele foto's van de wedstrijd van Hockeyclub Nuenen tegen H.C. Mill op 10 september 1967.

Bronvermelding: de heren Chris en Ed van Alem uit Boxmeer van de Gelderlander.

Hockeyclub Nuenen speelde tegen H.C.Mill op 10 september 1967 als een soort Openingswedstrijd.

Hier beneden een foto van het Bestuur van Hockey Club Nuenen, waar dhr. Cees Verhoeven ook lid ( en in 1983 als Ere-lid van H.C. Nuenen benoemd was ) van was, voor dat hij mede oprichter en 1e voorzitter in Mill werd; eigenlijk is de HockeyClub Mill ontstaan met hulp van Hockey Club Nuenen. Het eerste Paviljoen op de Vilheide was geschonken door Harry Verhuizen van Hockeyclub Nuenen. Enkele Millse jongens en meisjes ( die op de H.B.S. in Boxmeer hadden leren hockeyen van Gymleraar Dhr. Jan Sleddens ) van Tennisclub Topio, de Millse Tennisclub, zijn begonnen met Hockey in Mill. Omdat in die tijd de officiële kleur van het Tennistenue in Nederland en dus ook bij TOPIO in Mill  "Wit" was, werd de kleur van de Hockeyclub in Mill ook "Wit-Wit".

Hockey Club Mill bij H.C. Rheinberg in Duitsland in 1968.

Hier beneden het Damesteam van Hockey Club Mill bij H.C. Rheinberg in Duitsland tegen Nuenen in 1968.

Hier beneden voor het Millse Hockeypaviljoen de Hockey-trainer van o.a. het Dames 1 team, dhr. mr. Ton Verstraten, die een kleine blessure had opgelopen; sleutelbeen gebroken.

Bronvermelding: dhr. Louis Moors.

Hockey Club Mill in Rheinberg, Duitsland en H.C. Mill tegen Hockeyclub Nuenen in 1968.

Bronvermelding: dhr. Louis Moors.

 

Hier beneden mevr. Trudy van Kuppeveld tegen Hockey Club Boxmeer.

Hier beneden enkele foto's van wedstrijden tegen Hockeyclub Boxmeer. Hockeyclub Boxmeer heeft H.C.Mill in de beginfase flink geholpen.

Bronvermelding: dhr. Louis Moors.

Bronvermelding: dhr. Louis Moors.

Bronvermelding: dhr. Louis Moors.

Bronvermelding: dhr. Louis Moors.

Bronvermelding: dhr. Louis Moors.

Hier beneden bij Huize "Rizesto" ( Rienie Zes Toon ) een verjaardagsfeestje van De Secretaresse van Hockeyclub Mill, mevr. R. Verstraten-van Laake die veel voor Hockeyclub Mill heeft betekend.

Hier beneden een foto van de Wedstrijd van het Oprichtingsteam van Hockeyclub Mill tegen het Nieuwe Team van H.C.Mill.

Bronvermelding: De Gelderlander.

Hier beneden een Krantenartikel in de Gelderlander met Hub. Verstraaten als voorzitter van de Millse Hockeyclub.

Hockeyclub BERLIJN op bezoek in Mill in 1977. Hier beneden de ontvangst, door o.a. de secretaris van de Gemeente Mill, dhr. Van der Mee, van H.C. Berlin in het Gemeentehuis van Mill.

Hier beneden de Uitnodiging, door dhr. Ed van Zomeren, voor het bezoek van de Veteranen van H.C. Mill aan de Hockeyclub van Gillingham in het Graafsschap Kent in Engeland. De Veteranen van Hockey Mill speelden "Internationaal."

Hier beneden de kaart met de routeplanner. 

Hier beneden het Eerste EMAIL CORNERBLAD van Hockey Club Mill.

Artikel in de Gelderlander dd. 23 april 1997.

Beneden het Clubblad van Hockeyclub Mill met mej. Eveline Haring, die in die begintijd, ook nog notuliste en jeugdsecretaresse was. Aan Mevr. Eveline Haring heeft Hockey Club Mill veel te danken. Zeker voor de Jeugd van H.C.M. heeft Eveline veel betekend. Daarom betreuren wij haar nog zo jonge overlijden en wensen wij haar kinderen, kleinkinderen en haar familie en vrienden veel sterkte toe.

Hier beneden de Het Bestuur van Hockey Club Mill in 1980. De Club had toen al bijna 200 leden.

Dit was het eerste Meisjesteam.

Boven vlnr. staand: de dames Anja Verhoeven, Olga Abbink, Paula Nooijen, Dorie Moons, Marja Verhoeven, Hetty Kloosterman, zittend vlnr: Janny Vloet, Lisette Kremers, Ingrid Adriaansens, Anthonie Bastiaans en Ria Derks.

Gezellig Onderonsje buiten de ( 2e ) houten Cantine aan de Langenboomseweg.

Hockey club Mill dames tegen H.C. Nuenen in 1968.

Rechts op de foto Trainer dhr. Chris van Vorst, gymleraar van de Millse MAVO. Ook De Millse MAVO had veel inbreng in de oprichting van Hockey Club Mill. ( dhr. Cees Verhoeven, voorzitter van H.C.M., was directeur van de MAVO ).

In 1978 hadden we, behalve Hub. Verstraaten nóg een Bondsscheidsrechter Hockey en wel een damesbondsscheidsrechter, mej. Ankie Verstraten ook uit Mill.

Gerechtelijke Strafzaak van Hockeyclub Civicum in Cuijk tegen Bondsscheidsrechter Hub. Verstraaten. Met excuses van Hockeyclub Civicum. Zo ging dat in die tijd; dat was, en is, wel iets anders dan bij Voetbal.

Toen het 1e Herenteam van Hockey Club Mill in 1979   ( Arno van Hout, dank voor de Tip ) gepromoveerd was naar de Derde Klas van de Nederlandse Hockeybond, speelden ze tegen de eerste teams van Hockey Clubs uit Cuijk, Boxmeer, Uden, Venray enz. We hadden ook spelers van buiten Mill in het 1e team en dat waren de heren Peter Hendriks uit Wanroij en Gérard en Frank Sonnemans uit Boxmeer.

In die tijd hadden we ook nog een Mills meisje dat in Het Nederlands Hockey Team ging spelen. Het was jammer dat mej. Moniek van Hout naar het Nederlands Hockey Elftal ging, maar we waren er ook héél trots op.

Het was mej. Moniek van Hout, Antillenweg 3 in Mill.

Hier beneden een artikel in de Gelderlander van de Promotie van het eerste Herenteam van Hockey Club Mill. Zie beneden de echte foto.

Hier beneden een foto van het 1e Herenteam dat derde Klas ging spelen in 1978.  Hier beneden de namen via Raymond van Putten:

Bovenste Rij: de heren Marcel Peters, Frank en Gérard Sonnemans uit Boxmeer,  Rini Jacobs, Paul Verstraten, Scheidsrechter ? uit Boxmeer en  Hub Verstraaten.

Onderste rij vlnr: de heren Eric Verstraten, Arno van Hout, Gijs Duffhues, Raymond van Putten, Piet Hendriks uit Wanroij Landhorst, Ronald Peters en Frits van Wylick. 

Bronvermelding foto: dhr. Hans Hermsen en dhr. Arno van Hout.

Links op de foto uit 1970 voorzitter dhr. Cees Verhoeven, dhr. Paul van de Geijn en Secretaris dhr. Wim van de Geijn en rechts Bondsscheidsrechter van de KNHB dhr. Hub. Verstraaten. 

Een Voordracht van de heren Walter van der Mee en Paul van de Geijn van Hockey Club Mill in de Marinabar op een zaterdagavond in 1967; de Marinabar was het enigste café in Mill, die een nachtvergunning had !!! En dan moesten we 's Zondags nog hockeyen, na bijna niet geslapen te hebben !!!

Hier beneden een complete Ledenlijst van Hockey Club Mill van het seizoen 1980 - 1981, toen H.C.M. bijna 200 leden had.

 

Hier beneden het eerste Herenteam en enkele andere Hockeyers tijdens het 10-jarig bestaan in 1977.

Hier beneden krantenartikel over een Hockeywedstrijd van Mill met dhr. Wim Bens rechts.

Hier beneden de Nieuwe Kunstgrascommissie over de aanleg van nieuwe KUNSTgrasvelden.

In die tijd was de grote Sponsor van Hockeyclub Mill dhr. Jan Luisman. Dhr. Jan Luisman en schoonzus op de foto tijdens een feest van de familie Luisman in Wijchen.

Hockeyclubfoto van H.C.M. met vele leden ( al bijna 200 leden in 1980; zie de ledenlijst hierboven ).

 

Hier beneden de eerste Steenlegging door Wethouder Th. de Vet d.m.v Plaatsing van de Gevelsteen aan bovenstaand en huidig Paviljoen in 1982.(nu in 2017 )

Hier beneden een uitnodiging aan de omwonenden van Hockey Club Mill voor het Griepzooitoernooi van 2011 van de toenmalige voorzitter van de Griepzooicommissie van H.C. Mill dhr. Rob Vlaar.

Een Speciaal Bierviltje van Hockeyclub Mill voor het meeste bekende HockeyTournooi in de hele Regio van Zuid-Nederland: het "Griepzooitournooi", met in 2013 het Thema "Uber-Kak" genoemd.

 

Bronvermelding dhr. Hub. Verstraaten.

Bronvermelding dhr. Hub. Verstraaten.

Bronvermelding dhr. Hub. Verstraaten.

Hier beneden een Artikel uit De Koerier in 2007 met de secretaris en Ere-lid van Hockey Club Mill dhr. Adrie Damen.

Hockeyclub Mill legde in 2002 een Kunstgrasveld aan, omdat de meeste  Hockeyverenigingen al kunstgras hadden en voor de Competitie Kunstgras hard nodig was.

Hockeycompetitie in september 2007. 

Omdat H.C.M. Hockeyclub Mill mede door Sponsor dhr. Gerrit van den Oetelaar al vroeg een Beach- hockeyveld had werd H.C.M. in 2007 Nederlands Kampioen Beachhockey.

Nieuwe ingang van Hockey Club Mill aan de Langenboomseweg. 

De Gymleraar van het Merletcollege ( in de beginjaren was de gymleraar dhr. Chris van Vorst ) gaf regelmatig Hockeytraining aan de schooljeugd op het Hockeyveld. Foto's genomen op: 30 augustus 2011.

Hier wordt een, druk bezochte, Millse Hockey Competitiewedstrijd gefilmd door dhr. Hub. Verstraaten ( als vrijwilliger van Pantein T.V. ) om er een trainingsfilm van te maken voor Hockeyclub Mill.

 

Hier beneden de Qr-code, oftewel de Quick Response code van het "Griepzooi-Tournooi" van Hockey Club Mill.

Hallo allemaal,

Zoals de meesten van jullie weten is de firma Oranjewoud in opdracht van de gemeente Mill direct na afloop van de competitie begonnen met het vervangen van het kunstgras/toplaag en alle daaraan gerelateerde werkzaamheden (hekwerk, lichtmasten, betegeling etc.) zoals ook eerder door het bestuur is toegelicht.

Helaas heeft de projectleider ons onlangs laten weten dat de kunstgrasleverancier problemen heeft met de levering van de rode omranding/uitloop. Overigens wordt het speelveld gewoon groen en niet blauw. Hierdoor zal het veld pas naar verwachting in het 2e weekend van september door onze vereniging gebruikt kunnen worden en is het trainen en spelen van (oefen)wedstrijden op ons complex tot nader order niet mogelijk. Er wordt gekeken of er bij collega-verenigen tijdelijke trainingsmogelijkheden zijn hoewel die natuurlijk hun uren ook al grotendeels hebben ingevuld. Indien hierover meer bekend is zal dit aansluitend via email worden gecommuniceerd.

De gemeente als opdrachtgever betreurt uiteraard de gang van zaken en stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat we vanaf het genoemde weekend weer kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen. Een afvaardiging van het bestuur heeft regelmatig (werk)overleg over de voortgang van alle werkzaamheden en zal, waar mogelijk, gepaste druk blijven uitoefenen zodat we binnenkort datgene kunnen doen waar onze club voor bedoelt is namelijk hockeyen op een spiksplinternieuw veld.

Dit alles heeft helaas ook gevolgen voor de start van de competitie. De mensen van de districten die over de wedstrijdplanning gaan zijn intussen ook op de hoogte en proberen daar qua planning rekening mee te houden. In de praktijk zal dit waarschijnlijk gaan betekenen dat de wedstrijden in het 1e speelweekend van 08 en 09 september allemaal uitgespeeld gaan worden. Ter informatie is alvast een heel actueel wedstrijdschema voor de jeugd toegevoegd maar daarin kunnen ervaringsgewijs nog wijzigingen in komen. Het schema van de senioren is nog niet beschikbaar.

Hoewel onze vereniging niet direct iets te verwijten valt is de huidige situatie in de aanloop naar het nieuwe seizoen voor iedereen heel vervelend en bieden wij daarvoor dan ook onze welgemeende excuses aan. Tegelijkertijd vragen wij om jullie begrip voor de ontstane situatie en hopen op jullie flexibiliteit en creativiteit om de start van de competitie toch zo goed mogelijk te laten verlopen. 

Namens het bestuur van de

Hockeyclub Mill

Adri Damen

Secretaris.

 Missie H.C.Mill:

Waarom wij bestaan.                                                                 

De Hockey Club Mill is een sportieve, gezellige, gezonde en toegankelijke vereniging, die midden in de samenleving staat.

De vereniging verzorgt trainingen, je kunt er wedstrijden spelen en volgen en er zijn jaarlijks verschillende (feestelijke) activiteiten voor leden en niet leden.

De HC Mill biedt een respectvolle, open en plezierige omgeving aan alle leden en personen die ons bezoeken.

Een club waar je trots op bent en bij wilt horen!

Visie HC Mill:

De HC Mill wil een sportieve, groeiende en betrouwbare vereniging zijn.

Een club waar leden en vrijwilligers zich mee verbinden en voor inzetten.

- Financieel gezond zijn, investeren in en reserveren voor de toekomst.

Sponsoring is een onderdeel van de inkomstenbronnen van de club.

- Een uitnodigend sportterrein bieden en aan de accommodatie een meer eigentijdse uitstraling geven.

- De jeugdleden structureel begeleiden in het plezierig en sportief leren spelen van de hockeysport. Binden en aantrekken van jeugdleden.

- De seniorenteams faciliteren in het plezierig en sportief uitoefenen van de hockeysport. Binden en aantrekken van leden.

- Social Media en traditionele media in voldoende mate voeden met informatie.

- Een bestuur waar binnen openheid, taakverdeling en duidelijkheid is.

Nieuwe initiatieven worden altijd serieus onderzocht en besproken.

- Commissies die samen met het bestuur doelstellingen realiseren.

- Feesten, toernooien en activiteiten organiseren, die bijdragen aan een gevoel van gezelligheid en financieel interessant zijn.

Uit deze ambities willen we een jaar-/actieplan opstellen wat we verder gaan uitwerken in samenwerking met de verschillende commissies.

Wij hebben er zin om dit voortvarend op te gaan pakken maar kunnen dit uiteraard niet zonder de steun van onze leden, vrijwilligers, ouders en belangstellenden.

Met vriendelijke groet, Bestuur hockeyclub Mill

Sophie Claassen-v.d. Pas, Adri Damen, Teddy Heerbaart, Hans Rutten, Mark Verhoeven, 

Wilfred Volkers.

 

Hier beneden de afkondiging van het wereldberoemde 32e Griepzooitournooi van Hockey Club Mill voor de JUNIOREN.

Bronvermelding: dhr. Adrie Damen van Hockey Club Mill.

Hier beneden de afkondiging van het wereldberoemde 32e Griepzooitournooi van Hockey Club Mill voor de SENIOREN.

Bronvermelding: dhr. Adrie Damen van Hockey Club Mill.

Hier beneden de Hockey Teams van Hockey Club Mill in 2014.

Bronvermelding: Hockey Club Mill.

Hier beneden de Meiden C2 van Hockey Club Mill met mej. Maartje Paumen op de foto na de Wedstrijd van Den Bosch tegen Pinoké op 28 sept. 2014.

Bronvermelding: Facebook.

Zondag 30 november 2014 was dhr. PIET PAULUSMA van de T.V. uitzending "Weerman van S.B.S.6" bij de Hockeyclub Mill te gast.

Bronvermelding: De Gelderlander.

Bronvermelding: Hockey Club Mill.

Bronvermelding: Hockey Club Mill.

Anno 2013 zijn Mr. Kersten en Mr. Wilhelm de notarissen in Mill. Het kantoor is gevestigd aan de Oranjeboomstraat 3 5451 BK te Mill. tel. 0485-451276. website: www.kerstenwilhelm.nl

Bronvermelding: Hockey Club Mill.

Bronvermelding: Hockey Club Mill en De Neije Krant.


Bronvermelding: Hockeyclub Mill.

Hier beneden enkele Holzhacker Buben tijdens het Griepzooi-Toernooi van HockeyClub Mill op 24 mei 2015.

Hier beneden een van de Jongste DJ's bij het Griepzooi-Toernooi van HockeyClub Mill op 24 mei 2015.

Bronvermelding: Hockeyclub Mill.

Bronvermelding: Hockeyclub Mill.

Hier beneden Het Kampioensteam van Meisjes F1 van Hockeyclub Mill met mej. Maartje Paumen, speelster van het Nederlands Hockey Elftal, in hun midden in 2015.

Bronvermelding: Hockeyclub Mill.

Hier beneden interessante info over het Hockey Dames 1 team van Verhoeven XXL. De Hoofdsponsor, Dhr. Verhoeven,  staat Linksboven.

Bronvermelding: inmill.nl en hcmill.nl

Hier beneden de nieuwe Organisatie en het nieuwe Bestuur van Hockey Club Mill in 2015.

Hier beneden een artikel in de Neije Krant betreft de Hockey wedstrijd tussen Gemert - Mill met o.a. mej. Nadine Pennings van het eerste Team van de Dames van Hockey Club Mill in 2015.

Anno 2016 is er een nieuw Veteranenteam opgericht, zie hier onder de namen.

Hier beneden het Griepzooi-Hockeytournooi voor The Kids in 2017.

Hier beneden de Aankondiging van het 50-Jarig bestaan van "H.C.M." Hockeyclub Mill in 2017.

Hier beneden info van INMILL.nl over het Kampioenschap van de Meiden B1 van Hockeyclub Mill in 2017.

Hier beneden info over de Meiden D1 van Hockeyclub Mill van INMILL.nl die ook Kampioen werden in 2017.

Copyright Studio Domeinzicht ©