Missieviering van Pater Martien Konings.

Op de foto het voltallige gezin van Pater Martien Konings, de Familie Konings-Van Eekelen in de Julianastraat in Mill.

Missie-Tentoonstelling AMATE in de Concertzaal in 1959. 

Op de lagere school leerden de kinderen het volgende liedje: couplet 1:De negertjes van Borneo, die hebben graag een radio, dan geven wij er een cadeau aan de negertjes van Borneo. Aramsamsam Aramsamsam Koeli Koeli Ramsamsam Amate Amate, Amate Amate Koeli Koeli Ramsamsam. 

Priester-Wijding van Pater Konings in Mill.

Wijding Missionaris Pater Martien Konings met de "bruidjes" uit Mill in 1958.

Hier beneden kwamen de Bruidjes bij elkaar in de Tuin van de fam. van dhr. Piet Linders voor de Wijding van Pater Konings. Hier beneden de meisjes Anja, Janny en Marja Verhoeven.

Pater Konings is al meer dan 25 jaar in Kisangani en Basoko ( Congo). Stichting "Centre Simama" opgericht door Pater Konings in 1985.

De Wijding van Peter Konings tot Priester met Vaandel, Familie en bruidjes in 1955. Peter Konings werd later Pastoor in Veghel.

Wijding Pater Peter Konings met bruidjes uit de Wilhelminastraat en Julianastraat in 1955.

Feest van de beide Priesters Martien en Peter Konings van de Familie Konings-van Ekelen.

Hier beneden de Opening van de Jaarlijkse Fietstocht voor de Missie van Pater Konings door de Millse Harmonie St. Willibrordus.

Hier beneden de Receptie van Pater Martien Konings in de Concertzaal in 1965.

Hier beneden op Flyers meer Collega's van Pater Martien Konings in de Missie over de hele wereld.

 

Hieronder de Website van "The Dreams in Africa Foundation" ( een MISSIE in Ghana ) van mevr. Noor van Hout, een dochter van dhr. Hein van Hout.

 

Hier beneden het werk in de Missie in Ethiopië door de familie van dhr. en mevr. Frans en Thea van Lanen uit Mill.

Hier beneden dhr. Frans van Lanen senior zelf aan het werk in Ethiopië.

Uit: het Brabantsdagblad, Peter is van mijn leeftijd (80/81-jr.) Peter is geboortig van Mill. Hij is een broer van Pater Martien Konings, missionaris in de Kongo. Na zijn wijding is hij al direct kapelaan later pastoor van de Johannesparochie in Veghel-zuid geworden. Al minstens 50 jaar RK. geestelijke van het Bisdom Den Bosch, waarvan vele jaren Deken van de regio Veghel.

Bronvermelding: dhr. Henk van de Weem. 

Hier beneden een Artikel in de Neije Krant Inmill.nl en Facebook over het 60-jarige Priesterjubileum van Pater Martien Konings uit Mill.

Hier beneden een artikel uit de Neije Krant over de Laatste Fietstocht van Pater Konings voor de Missie Centre Simama in de Congo op 24 september 2017.

Copyright Studio Domeinzicht ©