Zwembaden ERICA 1965 en Het Anker 1968 en Camping Van Rossums Troost in 1972 en TennisCentrum Kremers in Mill.

Hier beneden enkele oude Aktes vanaf 1956 o.a. van het Oude Openluchtzwembad Erica in de Gemeente Mill & St.Hubert.

Hier beneden een luchtfoto van het Gemeentelijk Openlucht-Zwembad Erica in de Gemeente Mill en St. Hubert. Vanaf 1965 tot 1989 was het Openlucht Zwembad in gebruik. In 1968 startten de Heren Jan en Piet van Eenbergen met Succes hun Binnenzwembad 't Anker op. Het Schoolzwemmen in de Winter was begonnen. Zie hier beneden diverse kranten artikelen en foto's.

Bronvermelding: Mevr. Fien Vugts.

Bronvermelding: dhr. Toon Willems van "Mill van Toen".

Heerlijk Duiken vanaf de Duikplank in Openlucht-Zwembad "Erica".

Openlucht-Zwembad "Erica" met Dhr. en mevr. Storms als Badmeesters.

 

Hier beneden enige info over het Indoor Tennis in de Tennishal van John Kremers.

Hier beneden een Familie - Feest in de Tennishal, eigendom van de Familie dhr. en mevr. John Kremers en Annie Polman. 

Op de plaats van het OpenluchtZwembad "Erica" in Mill kwam het Landbouwmuseum van dhr. Jan Kempen ( met dhr. Henk Kempen junior ) van den Breyenburg in Ledeacker. Hier beneden de Opening van het Museum door Loco-Burgemeester dhr. Theo de Vet.

 

Camping van Rossums Troost opgericht door dhr. en mevr. Coos en Lies van Rossum in 1972. Voor 1972 had de familie van Rossum een Brandstoffenhandel aan de Beerseweg in Mill. Nu, in 2013, zijn de eigenaars en exploitanten dhr. en mevr. Noud en Marie Christine van Rossum.

Voor meer info over Camping van Rossums Troost ga naar de Website van de Camping  www.rossumstroost.nl

Bronvermelding: www.rossumstroost.nl

Bronvermelding: www.rossumstroost.nl

Bronvermelding: www.rossumstroost.nl

Bronvermelding: www.rossumstroost.nl

Omdat bijna op de Plaats van het Openlucht Zwembad "Erica" Camping "van Rossums Troost" ligt, hier beneden enkele bijzonderheden over de in middels 40-Jarige Camping van de Fam. Van Rossum in 2012. Dhr. Noud van Rossum aan het woord.

Bronvermelding: www.lokaleomroepmill.nl

De Uitzending over Camping van Rossums Troost van de L.O.M. op vrijdag, 12 oktober 2012 14:13

Ter Zake: Noud van Rossum - Camping van Rossum’s Troost.

Dit jaar in 2012 vierde camping van Rossum’s Troost in Sint Hubert het 40-jarig bestaan. Maar hoe is die naam eigenlijk ontstaan en hoe ziet het leven van een campingeigenaar er precies uit? Dat en meer komt aan de orde in Ter Zake bij de Lokale Omroep Mill op zaterdag 13 oktober. Die ochtend is van 09.00 uur tot 10.00 uur Noud van Rossum van camping van Rossum’s Troost er namelijk te gast. Hij vertelt o.a. dat de camping in eerste instantie aan de Graafseweg in Mill gerealiseerd had moeten worden. Waarom het Sint Hubert werd? Dat hoort u 13 oktober. Ter Zake is een radioprogramma van Thijs van den Heuvel, Herman van Gaal en Corné Kremers. In dit programma is ook de favoriete top 3 van de studiogast te horen. Noud van Rossum koos voor: Nr. 1 Die Stoakogler - Tiroler Mix
Nr. 2 Neil Diamond - Song Sung Blue
Nr. 3 Jive Bunny & His Master Mixers - Swing The Mood 
L.O.M. radio is in de vrije ether in de hele regio te ontvangen op FM 107.3, FM 87.5 op de kabel en wereldwijd via luister live op www.lokaleomroepmill.nl.

Foto beneden:  www.rossumstroost.nl

Hier beneden de Flyer van de Website van Camping Van Rossums Troost m.b.t. het 45-jarig bestaan in  2017.

Rechts naast het Grand Café, Restaurant en Zaal Van Rossum wonen in 2016 nog steeds 2 families Schaap.

Hier beneden de Wandelroute om Camping "VanRossum's Troost" van dhr. Noud van Rossum in 2018.

Hier beneden het Kunstwerk "Heideplagger" op Camping VanRossums Troost van dhr. Noud van Rossum op de nieuwe Millse Zomerkunstroute van 2019.

Hier beneden een artikel uit de Gelderlander over de Sluiting van het Millse Binnenzwembad 't Anker dd. 10 Januari 2014.

Hier beneden het Binnenzwembad 't Anker, Karstraat 8 in Mill vanaf 1968 van de Familie van de gebroeders de heren Jan en Piet van Eenbergen. Hier was ook het schoolzwemmen van de kinderen van de Lagere School, wat nu in Fitland gebeurt.

 

Hier beneden een Krantenartikel uit het Zakenblad "Succes" in Maart 1968 van de Millse correspondent dhr. Kees van Hoof over de problemen met de Gemeente Mill, betreffende de nodige bouwvergunningen ! Op de foto in het nieuwe Zwembad " 't Anker" ( genoemd naar de Leegstaande Brouwerij "Het Anker" van de familie van de heren Tom en Harrie Anderegg ) v.l.n.r. de directeur dhr. Jan van Eenbergen, de architect dhr. Henk van de Weem en de andere directeur dhr. Piet van Eenbergen.

Bronvermelding: dhr. Henk van de Weem van de "Vriendenkring van Myllesheem".

Hier beneden het Zakenblad "Succes" uit 1968 waar een artikel in staat van de Zwembad 't Anker uit Mill.

Bronvermelding: dhr. Henk van de Weem van de "Vriendenkring van Myllesheem".

Ook was in het Binnenzwembad " 't Anker" van de Familie van Eenbergen vrij-zwemmen en schoolzwemmen, waar veel gebruik van werd gemaakt.

ZWEM- en WaterPolo Club "Ancora" in MILL.

Mill, 29 september 1969.

Geacht seniorlid, Geachte ouders van junior leden.

Onze club is nu een poosje aan het draaien en U zult het met ons eens zijn dat we met een ledenstand van 40 op dit moment geen slecht begin hebben gemaakt. Zoals elk begin moeilijkheden oplevert en vele vragen met zich meebrengt is dit ook bij ons het geval. Wij van het bestuur moeten nog veel leren en wellicht heeft U nog veel te vragen.  Daarom heeft het bestuur gedacht er goed aan te doen U allen uit te nodigen op een ledenvergadering a.s. Maandag 6 oktober 1969 om 8 uur in café Vorle, Hoogstraat 22, tegenover het Gemeenschapshuis in MiLL.

Als enkele voornaamste punten zijn te noemen:

-kort overzicht door de voorzitter

-benoeming van enkele bestuursleden  

-aanbieding van de begroting over het komende jaar

-vaststellen van de nieuwe contributie

-een praatje over badpakken, kleur etc...!- sportkeuring

- wat kunnen we zeggen over te toekomst van onze vereniging

-vragenhalfuurtje.

Aangezien dit onze eerste officiële ledenbijeenkomst is willen wij U beleefd vragen ALLEN aanwezig te zijn. Aangezien vele van onze leden nog erg jong zijn en vader en moeder nog (!) het laatste woord hebben worden alle ouders heel vriendelijk uitgenodigd. De opvoeding van Uw kind vraagt ook in dit opzicht Uw ouderlijke belangstelling. Namens het bestuur,

Secr. A.J. Verstraten Surinameweg 8 MILL. 

Binnenzwembad " 't ANKER" van De heren Jan en Piet Van Eenbergen aan de Karstraat in Mill.

Hieronder: De Zwem- en WaterPolo-Club "Ancora" opgericht in 1971.  De Dames zijn Nederlands Kampioen geworden in Friesland. De namen van de meisjeskampioenen v.l.n.r. zijn: De dames Jeanne Swartjes, Francien van de Vorle, Petra van de Vorle, Janneke van Eenbergen, Anke van de Vorle, Yvonne Verhoeven, Hannie Geurts en Frens van Eenbergen.  De trainer van de Dames was dhr. Karel Runge, die ook mede-oprichter was. Het bestuur en de Oprichters van De WaterPolo-Club "Ancora" in 1971 waren: Mevr. Jeanne Swartjes en de heren Jo Bergmans, Henk van de Klei en Wiel van den Broek.

Hier beneden de foto, met de boven omschreven namen, van het Kampioensteam !!!

Hier beneden een gezellig avondje stappen van de Waterploclub "Ancora"  uit Mill bij Bacchus in Zeeland anno 1977. De Dames Jannie van Eenbergen, Jacquelien van Sambeek, Pieta van Dongen, Francine van de Vorle en Jeanne Swartjes.

Bronvermelding: het Rookelijzer van de Heemkunde in Zeeland en dhr. Henk van de Weem van "Mylle's Erfgoed".

Mevr. Jeanne Swartjes is bezig om een Reünie te organiseren voor De WaterPolo-Club "Ancora" en heeft al vele foto's verzameld. Heeft iemand nog foto's in zijn of haar bezit, dan graag scans of kopieen. De Reünie van Ancora" is vastgesteld op 17 November 2013.

Hier beneden een artikel uit de Neije Krant over de Reunie van de Millse Zwem- & Waterpoloclub Ancora.

Voor meer bijzonderheden zie De Neije Krant - inMill.nl

Hier beneden een foto van de Waterpolovereniging "Ancora".

Bronvermelding: Mevr. Janneke van Eenbergen en Facebook.

Bronvermelding: De Neije Krant - inMill.nl

Hier beneden een KrantenArtikel uit de Neije Krant en Facebook over de Reunie betreffende het 50-Jarig bestaan van "Reddingsbrigade Erica".

Hier beneden 2 foto's van de Opening van Binnenzwembad 't Anker ( genoemd naar Brouwerij 't Anker ) van de families van de heren Jan en Piet van Eenbergen door Burgemeester Harrie Hofmans.

Bronvermelding: mevr. Janneke van Eenbergen. 

Bronvermelding: mevr. Janneke van Eenbergen.

Bronvermelding: mevr. Janneke van Eenbergen.

Bronvermelding: mevr. Janneke van Eenbergen.

Bronvermelding: mevr. Janneke van Eenbergen.

Hier beneden zwemmen verkenners en padvinders in het Millse Binnenzwembad 't Anker in 1968.

Hier beneden zwemmen jongens 25 meter vrije slag in het Millse Binnenzwembad 't Anker in 1968.

Bronvermelding Foto: Dhr. Johnny Waarma ( zoon van dhr. Jan Waarma ) uit Boxmeer van de Gelderlander.

Hier beneden het overdekte "Zwembad 't Anker" ( genoemd naar Brouwerij 't Anker ) van de families van de heren Jan en Piet van Eenbergen. Daar was in 1980 ook het Schoolzwemmen voor kinderen van de Lagere School.

Voor meer bijzonderheden zie De Neije Krant - inMill.nl

In 2005 is het Binnenzwembad 't Anker gesloten.

Hier beneden een foto van Binnen-Zwembad "Het Anker" te koop aangeboden dd. 20 december 2015.

Hier beneden een Artikel in De Neije Krant over de Afbraak van Zwembad 't Anker in Mei 2018. 

Hier onder het Openluchtzwembad "De Kuilen".

Het Openluchtzwembad "De Kuilen" wordt door de hele Regio druk bezocht.

Vlakbij het Openluchtzwembad "De Kuilen", waar de laatste jaren grind werd gedolven en opgravingen gedaan door o.a. de Fa. Frans Thijssen zoekt men naar Haaientanden. 

± 150.000 Jaar geleden bestond Nederland nog niet en was Nederland een Oceaan en zwommen er o.a. Haaien. Vandaar dat er nog steeds mensen komen in de Kuilen. Natuurvorsers en Natuurclubs die met Detectoren zoeken naar Haaientanden enz. Op deze plaats is ook het Openluchtzwembad "De Kuilen" gevestigd.

De laatste jaren wordt het Openluchtzwembad "de Kuilen" geëxploiteerd door de familie Geurts-van Kessel, die ook Zorgcentrum "Domus" in hun beheer hebben. 

Hier beneden een flyer van het 25-jarig jubileum op 11 juni 2017 van de Langenboomse Duikclub de "Sea-Devils" van  de fa. Thijssen, op de Website van de "Sea-Devils".

Hier beneden informatie over het zwemmen voor  Baby's, Peuters en Kleuters bij Fitland in Mill.

In Mill komen ouders en opa's en oma's, ook van buiten Mill, om bij het gezellige en informele Zwembad van Fitland met de kinderen en kleinkinderen te zwemmen.

Hier beneden een Artikel van Fitland-XL op Facebook over het 25-jarig bestaan van de bekende Kinder-Zwemclub "BPK Baby-Peuter-Kleuter" van mevr. Simone Swinkels.

25jrbestaanbpkzwemmenkinderensimoneswinkelsfitland2014.large.jpg

Hier beneden een artikel in De Neije Krant over De Nieuwjaarsduik in De Kuilen voor het 18e jaar in 2016.

Copyright Studio Domeinzicht ©