Kappers in Mill.

De bekende Kap-Salon van dhr. "Thij SLAATS."

Hier beneden 2 bekende Millenaren: dhr. Thij Slaats links met zijn goede vriend dhr. Piet Hendriks rechts op de foto. 

Bronvermelding: Foto's en Tekst beneden, van dhr. Pieter Slaats. 

Dhr. Thy Slaats stond bekend om het Kinderknippen op de woensdagmiddag.  

 

Hier beneden Kerst- en Nieuwjaarswensen van de Familie Slaats.

Bronvermelding: dhr. Tien Hoogenhoff en dhr. Henk van de Weem van "Mylle's Erfgoed".

Bronvermelding: Foto's en Tekst beneden, van dhr. Pieter Slaats.

Dhr. Thij Slaats en mevr. Agnes Stevens trouwden in nov. 1936 en begonnen een dames- en herensalon. Op het uithangbord stond toen vermeld aparte salons aan de schoolstraat a35 a nu (17). Voor het trouwen deed Thij kappen en kleermaken a/d Beerseweg en bij zijn thuis a/d schoolstraat a39a, nu schoolstraat 21. Twee zoons gingen ook in het kappersvak. Theo, in het herenvak en Pieter, in het damesvak. Na enkele jaren bij een baas, en de kappersopleiding gevolgd, het vak geleerd hebbende, werd er thuis verbouwd in 1966. Theo trouwde en startte een herensalon, en gingen Pa en Pieter samen verder in het damesvak. In 1971 trouwde Pieter en ging verder met de Damessalon. Eind jaren '90 ging Theo met zijn zaak, inmiddels dames en herensalon, naar de markt waar later de zoon, Rob, de zaak overnam en per eind 2012 begint Rob weer opnieuw aan de Schoolstraat 15a. ( het thuisadres van Opa dhr. Thij Slaats ). Pieter ging inmiddels ook Heren knippen bleef aan de schoolstraat 15 en stopte in 2005.

Dhr. Thij Slaats deed ook nog grimeren bij toneeluitvoeringen en rond Sint Nicolaas alleen of samen met dhr. Piet v. Hoof. Zie op de foto hier beneden, dhr. Piet van Hoof links en dhr. Thij Slaats rechts. 

Op de foto beneden de HerenKapsalon van de heren Theo en zoon Rob Slaats in het Oude Winkelcentrum dat in 2014 wordt afgebroken.

Eind 2012 is Dhr. Rob Slaats op het Huisadres van zijn Vader Dhr. Theo Slaats begonnen met een nieuwe Kapsalon.

Hier beneden een Krantenartikel betreffende het sluiten van de Kapsalon van dhr. Rob Slaats in Augustus 2015.

Bronvermelding: De Neije Krant Mill. 

Hier beneden info over de "BarberStation" van dhr. Rob Slaats in Arnhem.

Kapsalon "Piet de Kapper" aan de Kerkstraat 8 in Mill. 

Ook Piet van Grinsven stond bekend om het Kinderknippen op woensdagmiddag, want op woensdagmiddag hadden de kinderen vrij van school. De Kapsalon is nu van Hein van Grinsven, een zoon van Piet van Grinsven. In vroeger tijden  droegen de Kappers Witte Lange Jassen. Dhr. Piet de Kapper staat in zijn witte Doktersjas verschillende keren in de Bevrijdingsfilm van dhr. Toon van Hout. Hij staat dan in zijn witte Jas tussen de Militairen en hun tanks. Zoon dhr. Jan van Grinsven had ook Jarenlang een Herenkapsalon aan de Wilhelminastraat - Spoorstraat. Daar zit nu Fotosalon Marieke.

Dhr Jan van Grinsven, broer van Hein, had een Kapperssalon aan de Wilhelminastraat; nu fotozaak "Marieke."

SnoepWinkel "Ons Hanneke" Mevr. Hanneke Duffheus-Tonen in 1901. In de Volksmond heette ze "Hanneke Tonen". In 2012 is hier gevestigd "Ingrids Haarstudio".

 

Vroeger was Stapel-Poos ook nog Kapper. 

Links de Drogisterij-Winkel van de familie Kremers - Poos, genaamd De Vijzel in ± 1955. In vroeger tijden  droegen de Kappers Witte Lange Jassen.

Binnenkort komt er nog meer info, van dhr. Pieter Slaats, over nog een Heren-Kapsalon Slaats en wel de Heren-Kapsalon van dhr. Jan Slaats aan de Kerkstraat tussen "Keijzers-Bazar" en de Groentewinkel en later Cafetaria van dhr. Piet Veldpaus. Dhr. Jan Slaats en zijn vrouw Leny Daamen zijn later geëmigreerd naar Nieuw-Zeeland.

Hier beneden een foto van "Dames en Heren Kapsalon Van Rooij" die zich te koop aanbiedt via "Bernheze Makelaars" door gebrek aan opvolging per december 2015.

Hier beneden een Artikel uit de Neije Krant in Mill over het verhuizen van Kapsalon HairStylz van mevr. Daniëlle Selten van Fitland naar de Kerkstraat in 2015. 

Dhr Jan van Grinsven, broer van Hein, had een Kapperssalon aan de Wilhelminastraat; nu fotozaak "Marieke."

Hier beneden een Artikel in de Neije Krant over de aanpassing van Foto-Studio "De FotoVilla Marique". Voor Marieke was hier de Heren-Kapsalon van dhr. Jan van Grinsven gevestigd.

Copyright Studio Domeinzicht.